Vesti iz košarke

Džoel Bolomboj ostaje u Crvenoj zvezdi do 2026. godine: Produžetak saradnje na obostrano zadovoljstvo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.01.2024 12:06
Džoel Bolomboj, košarkaš Crvene zvezde, na meču Evrolige MN Press
Džoel Bolomboj, košarkaš Crvene zvezde, na meču Evrolige

Američki (krilni) centar Džoel Bolomboj produžio je ugovor sa Crvenom zvezdom, po kom bi letošnje pojačanje srpskog šampiona trebalo do 2026. godine da ostane član kluba sa Malog Kalemegdana. 

Prošlog jula je parafirao dvanaestomesečnu saradnju, a sada je ona, na obostrano zadovoljstvo, značajno produžena. O čemu je javnost ovabeštena saopštenjem učesnika aktuelne Evrolige. 

"Ostanak Bolomboja, predstavlja ogromno pojačanje za tim, i pokazuje namere i ambicije kluba u narednim sezonama. Nekadašnji prvotimac CSKA iz Moskve i Olimpijakosa svojim ponašanjem na terenu i van njega, radnom etikom i učinkom na parketu, baš kao što kaže deo naše naše himne 'bore se pošteno za crveno-bele', pokazao se kao jedno od najvećih pojačanja Crvene zvezde u prethodnih nekoliko sezona", saopšteno je iz Crvene zvezde.

 

 

Bolomboj je posle završenog koledža Veber stejt 2016. godine draftovan od strane Jute kao 52. pik. 

"U Solt Lejk Sitiju je proveo jednu sezonu, zatim se preselio u Milvoki, gde nastupa i za tim u razvojnoj ligi, da bi od 2018. godine počeo svoju evropsku karijeru u ekipi CSKA. Sa ruskom ekipom je postao prvak Evrope 2019. godine i dve titule šampiona VTB lige. U Moskvi je proveo četiri godine, a sezonu pre dolaska u Beograd je igrao u dresu Olimpijakosa, sa kojim je osvojio sva tri trofeja i nastupao u finalu Evrolige", navodi se u saopštenju Crvene zvezde.

Ostanak Bolomboja znači i da crveno-beli već imaju kostur sastava za sezonu 2024/25. 

"Crvena zvezda ostankom Bolomboja ima pod ugovorom za narednu sezonu već sedmoricu igrača i to: Jaga Dos Santosa, Luku Mitrovića, Džoela Bolomboja, Nemanju Nedovića, Adama Hangu, Stefana Lazarevića, Dalibora Ilića...", zaključuje se u saopštenju crveno-belih, koji večeras igraju sa Valensijom u Evroligi.