Evroliga

Obradović podvukao uzrok poraza: Partizan ne može sebi da dopusti toliko izgubljenih lopti

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.01.2024 22:30
Obradović podvukao uzrok poraza: Partizan ne može sebi da dopusti toliko izgubljenih lopti MN Press

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan 88:72 u drugom evroligaškom "večitom derbiju" ove sezone za osmi trijumf na međunarodnoj sceni, dok su crno-beli pretrpeli deveti poraz.

Iako je Zvezda tokom većeg dela utakmice imala ubedljivu prednost, crno-beli su u samom finišu uspeli da priđu na jednocifren zaostatak, prvi put nakon uvodne deonice, ali nisu imali snage za čudo. Zvezda je poenima Nedovića i Geidritisa na kraju sačuvala pobedu pred svojim navijačima i po prvi put ove sezone nadigrala gradskog rivala u "večitim derbijima".

Nakon susreta trener Partizana Željko Obradović je sumirao utiske, a u prvi plan je istakao ogroman broj izgubljenih lopti svog tima (16).

"Ako ekipa kao što je Partizan, ima devet izgubljenih lopti i samo dve asistencije u prvom poluvremenu, svima je sve jasno", rekao je Obradović i dodao: "Zvezda je igrala mnogo bolje od prve do poslednje sekunde i zasluzeno slavila."

Osvrnuo se na očajnu igru svoje ekipe u prvom poluvremenu.

"Najgore prvo poluvreme u sezoni. Nemam odgovor na pitanje zašto sam pravio toliko izmena u prvom delu. Gilespi je profitirao od saigrača, i sve što je uradio je zasluga spoljnih košarkaša, Teodosića, Nedovića, Jaga."

Dao je i kratak komentar na pogrdno skandiranje navijača Crvene zvezde sa tribina.

"Atmosfera me ne zanima, navijači bodre klub, sve ostalo je nebitno, ne znam da li su uticali na moje igrače", zaključio je trener Partizana.