Evroliga

Učesnik Fajnal fora stiže u Arenu: Partizan se nada pobedi protiv Monaka

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.12.2023 10:59
Željko Obradović MN Press
Željko Obradović

Dupli program Evrolige na svom terenu, košarkaši Partizana otvaraju od 20.45 časova utakmicom protiv Monaka koju sa klupe predvodi Saša Obradović, a onda u četvrtak na istom mestu dočekuju milansku Olimpiju.

Crno-beli trenutno zauzimaju 10 poziciju na tabeli elitnog takmičenaj sa skorom od pet pobeda i šest poraza, a u taboru šampiona AdmiralBet Aba lige sanjaju o tome da ga poprave sa dve nove pobede.

To neće bit lako, kako zbog kvaliteta oba rivala, pre svega onog koji dolazi iz Francuske, ali ni zbog činjenice da trener Željko Obradović ponovo ima problema sa povređenim igračima.

"Monako je tim koji je prošle godine bio na Fajnal foru Evrolige i to sasvim zasluženo. Oni igraju izvanrednu košarku. Imaju još bolji roster nego što su imali. To je podatak da budemo svesni protiv koga igramo. Trebalo bi da igramo svih 40 minuta na visokom nivou, ako želimo da dobijemo utakmicu", rekao je Obradović koji na ovom susretu ne može da računa na Uroša Trifunovića i Frenka Kaminskog, i dodao:

"Nadam se pozitivnom, ali to je najteže da održavaš formu i da budeš na nivou iz utakmice u utakmicu. Ja sam ekipi juče dao slobodan dan. Posle svega i pre svega što nas očekuje. Mislim da je to neophodno. Bitno je bilo da se odmore i mentalno i fizički i nadam se da će nastaviti da igraju u ovom ritmu."

Evroliga, 11. kolo

utorak

Efes - Panatinaikos 18.30
Alba - Žalgiris 20.00
Olimpijakos - Real Madrid 20.15
Bajern - Olimpiaj 20.30
Partizan - Monako

sreda

ASVEL - Makabi 20.15
Baskonija - Fenerbahče 20.30
Valensija - Crvena zvezda 20.30
Virtus - Barselona 20.30

Standings provided by Sofascore