Evroliga

Majk Džejms MVP 24. kola Evrolige: Još 73 poena ga deli od Vasila Spanulisa i istorije

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

01.02.2024 14:30
Košarkaš Monaka, Majk Džejms MN Press
Košarkaš Monaka, Majk Džejms

Majk Džejms je predvodio Monako do pobede nad Partizanom (80:75) u 24. kolu Evrolige, a sa 19 poena se popeo na drugo mesto liste strelaca u istoriji elitnog košarkaškog takmičenja. Njemu je potrebno još svega 72 poena kako bi postao najbolji poenter ikada u Evroligi.

Džejms je utakmicu protiv crno-belih završio sa indeksom 31. Upisao je 19 poena, pet skokova uključujući i dva ofanzivna, a uz to je i razigrao saigrače sa sedam podeljenih asistencija. Da ovaj učinak bude još bolji, Amerikanac je to uradio bez izhubljene lopte. Sve to je dovelo do toga da bude proglašen za najkorisnijeg igrača i ponese MVP nagradu u ovom kolu.

 

 

Iskusni bek je na ovom meču stigao i do 4383 poena u svojoj evroligaškoj karijeri, što ga stavlja na drugo mesto večne liste. Ispred njega se nalazi samo Vasilis Spanulis (4455), a Džejmsu će biti potrebno svega još 73 poena kako bi prestigao legendardnog grčkog košarkaša. Na drugoj poziciji se nalazi i Nando De Kolo koji ima identičan broj postignutih poena kao Džejms.

Najveći indeks korisnosti je upisao Kodi Miler Mekintajer. Amerikanac je bio najbolji u redovima Baskonije koja je na kraju poražena od Bajerna u Minhenu (112-109). Mekintajer je meč završio sa indeksom 39, uz "dabl-dabl" učinak. Postigao je 20 poena, podelio čak 15 asistencija, uhvatio pet skokova i ukrao jednu loptu. Odličnu utakmicu je imao i Partizanov kapiten, Kevin Panter. On je upisao 28 poena, tri skoka, dve asistencije i blokadu. 

Meč je završio sa indeksom 31, baš kao i Džejms. Ipak, kako su i on i Mekintajer bili među poraženima u ovom kolu Evrolige, nagrad je otišla u ruke superstaru iz Monaka.

 

Standings provided by Sofascore