Evroliga

Makabi i bez Boldvina ide na pobedu protiv Partizana

komentari (0)

Izvor: Tanjug

04.10.2023 13:55
Makabi i bez Boldvina ide na pobedu protiv Partizana MN Press

Trener košarkaša Makabija Oded Kataš izjavio je danas da će njegov tim ići na pobedu protiv Partizana u prvom kolu Evrolige i potvrdio da Vejd Boldvin neće igrati zbog povrede.

Košarkaši Makabija odradili su danas u Tel Avivu trening uoči starta nove sezone u Evroligi. "Ponos Izraela" će sutra od 20.05 časova dočekati Partizan.

"Uzbuđeni smo što na našem terenu otvaramo novu sezonu u Evroligi. Povreda Boldvina je udarac za naš tim. On će da propusti nekoliko narednih utakmica, a verujem da se ne radi o ozbiljnijoj povredi", rekao je Kataš na konferenciji za medije, preneo je zvanični sajt kluba.

On je istakao da želi da dobro pripremi ekipu za duel sa Partizanom.

"Čak i da su Boldvin i Džoš Nebo 100 odsto spremni to bi bila teška utakmica. Igramo protiv trenera koji je možda i najbolji u Evroligi. Partizan je ekipa koja igra izuzetno dobro u napadu", rekao je Kataš.

Kapiten Makabija Džon Dibartolomeo izjavio je da će Boldvin mnogo nedostajati ekipi na sutrašnjem meču.

"On je naš lider i jedan od najboljih igrača. Ovo će biti još jedan izazov za nas. Najbitnije je da se što pre oporavi. Sve ekipe na startu sezone počinju od nule. Imaćemo dosta izazova i moraćemo da ih savladamo. Svaka utakmica je važna, Partizan je konkurent za plej-of", rekao je Dibartolomeo.

Košarkaš Makabija Bonzi Kolson izjavio je da je cilj kluba plasman u plej-of Evrolige.

"Svaka utakmica je teška, Evroliga nije laka. Treneri rade odličan posao, imamo sjajne momke, koji će dati sve od sebe za grad, državu i navijače. Rekao sam novim igračima da se zabavljaju dok igraju. Navijači će praviti veliku buku, moraju to da prihvate", zaključio je Kolson.