Evroliga

Kevin Panter, Džoš Nibo i Ševon Šilds podelili MVP nagradu 15. kola Evrolige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.12.2023 17:18
Kevin Panter, Džoš Nibo i Ševon Šilds podelili MVP nagradu 15. kola Evrolige MN Press

U ovogodišnjem izdanju Evrolige, samo jednom se desilo da dva igrača podele MVP nagradu kola. Bila je to 10. runda takmičenja kada su ovo priznanje pokupili Šejn Larkin i Maodo Lo za svoja izdanja protiv Partizana i Crvene zvezde. U prethodnom, 15. kolu, čak tri igrača su dobila MVP nagradu.

Kevin Panter (Partizan), Džoš Nibo (Makabi) i Ševon Šilds (Armani) su imali identičan indeks korisnosti (25) i vodili su svoje ekipe do pobeda u 15. kolu elitnog košarkaškog takmičenja.. Tako smo dobili tri igrača sa MVP nagradom kola.

 

 

Kapiten Partizana je u trijumfu protiv Valensije (72:67) upisao 13 poena, devet skokova, tri asistencije, dve ukradene lopte i jednu blokadu. Nibo je vodio Izraelce do pobede nad Baskonijom (89:81) sa 17 poena i 11 skokova. Šilds imao statistiku od 13 poena, pet skokova, šest asistencija i tri ukradene lopte,  "manekeni" iz Milana su bili bolji od Asvela 84:61.

Evroliga je pojasnila da su Kinan Evans (19 poena, pet skokova, pet asistencija i dve ukradene lopte) i Den Oturu (19 poena, osam skokova i pet blokada) imali indeks korisnosti 30, ali nisu uspeli da upišu trijumfe. Evan i Žalgiris su poraženi od Fenerbahčea u Istanbulu 80:78, dok su Oturu i Efes bili neuspešni protiv minhenskog Bajerna 86:71.