Evroliga

Partizan se nada "kecu" u "Pioniru": Makabi dočekuje Valensiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.03.2024 10:19
Detalj sa evroligaškog meča Partizan - Makabi u "Štark Areni" MN Press
Detalj sa evroligaškog meča Partizan - Makabi u "Štark Areni"

Do kraja ligaškog dela Evrolige ostala su da se odigraju još tri kola i sada je svaki susret pod posebnom lupom jer je važan za konačan rasplet pred doigravanje.

Ove srede na programu je samo jedan susret 32. kola elitnog evropskog takmičenja i u njemu izraelski Makabi u Beogradu dočekuje špansku Valensiju od 20.30 časova.

Taj duel ima poseban značaj i za košarkaše Partizana kojima je potrebno da u dvorani "Aleksandar Nikolić" slavi domaći sastav. Razlog tome leži u činenici da je tim iz Tel Aviva na sedmoj poziciji sa tri pobede više od crno-belih i bori se za direktan plasman u plej-of, dok je Valensija na 12. mestu sa istim skorom kao i regionalni šampion - 14 pobeda i 17 poraza.

 

 

Zato je timu trenera Željka Obradovića važno da Valensija večeras ne pobedi, a onda da on u četvrtak uveče pred svojim navijačima u "Štark Areni" savlada Olimpijakos koji ima velikih kadrosvkih problema.

Uz to, za srpski tim bi veoma važno bilo i da Žalgiris pobedi Oliimpiju na svom terenu, kao i da Baskonija bude bolja od Efesa, čime bi, uz već pomenutu eventualnu pobedu nad Atinjanima, imali trijumf više od glavnih konkurenata na dva kola pre kraja.

Drugi beogradski tim, Crvena zvezda, u 32. kolu gostuje Real Madridu, ali taj susret nema poseban rezultatski značaj, budući da je španski tim već osigurao čelnu poziciju, dok crveno-beli nemaju nikave šanse za doigravanje

Evroliga, 32. kolo

sreda

Makabi – Valensija 20.30

četvrtak

Žalgiris – Olimpija 19.00
Bajern – Barselona 20.30
Partizan - Olimpijakos 20.30
Baskonija – Efes 20.30
ASVEL – Monako 21.00

petak

Fenerbahče – Alba 18.45
Real Madrid – Crvena zvezda 20.30
Virtus – Panatinaikos 20.30

 

Standings provided by Sofascore