Evroliga

Vejd Boldvin MVP 20. kola Evrolige: Amerikanac najveća opasnost za Partizan

komentari (0)

Izvor: Tanjug

11.01.2024 13:27
Vejd Boldvin MN Press
Vejd Boldvin

Košarkaš Makabija, Vejd Boldvin najkorisniji je igrač (MVP) 20. kola Evrolige, saopšteno je iz sedišta najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Makabi je sinoć u Beogradu pobedio Virtus 95:78 u 20. kolu Evrolige, a Boldvin je postigao 22 poena i imao pet skokova i osam asistencija, uz indeks korisnosti 29.

Boldvin je treći košarkaš Makabija koji je ove sezone osvojio titulu najkorisnijeg igrača kola, nakon Džoša Niba i Bonzija Kolsona, a njemu je ovo peti put u karijeri da je dobio ovo priznanje.

Inače, Makabi naredni meč u Evroligi igra u petak, 12. januara protiv Partizana u "Štark Areni", pa će crno-beli na njega morati da obrate posebnu pažnju.

 

 

Drugo mesto podelili su košarkaš Monaka Majk Džejms i igrač Panatinaikosa Marijus Grigonis, koji su mali indeks korisnosti 28 u trijumfu nad Baskonijom (93:83) i Efesom (83:76).

Džejms je u trijumfu nad španskim sastavom imao učinak od 26 postignutih poena i imao tri skoka i sedam asistencija, a Grigonis je u pobedi "zelenih" nad turskim timom imao učinak od 24 ubačena poena, četiri uhvaćene lopte i tri asistencije saigračima.

Na četvrtom mestu ove liste je košarkaš Baskonije, Markus Hauard sa 25 indeksnih poena, dok je na petoj poziciji prvotimac Valensije, Brendon Dejvis koji je imao indeks uspešnosti 24.