Evroliga

Željko Obradović: Za nas je svaka utakmica kao malo finale

komentari (0)

Izvor: Tanjug

11.01.2024 16:13
Trener KK Partizan MN Press
Trener KK Partizan

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je da je svaki meč za crno-bele do kraja regularnog dela sezone u Evroligi kao malo finale. 

Partizan će sutra od 20.30 časova u Štark areni dočekati Makabi u 21. kolu Evrolige. Aktuelni šampion AdmiralBet ABA lige je na poslednjih pet mečeva u Evroligi zabeležio četiri poraza. 

Partizan je u utorak u 20. kolu Evrolige u gostima poražen od Fenerbahčea rezultatom 91:76, dok je Makabi u Beogradu savladao Virtus 95:78. 

"Njima je sve lako. Non-stop su u Beogradu tako da nemaju putovanje. Gledali smo utakmicu, koju su igrali protiv Virtusa, dominirali su i odigrali zaista izvanredno. Očekujemo takav Makabi, tešku utakmicu, imaju kvalitet. Mogu da igraju sa dva visoka igrača, sa četiri mala. Imaju košarkaše, koji su sposobni da igraju jedan na jedan, da rešavaju. Imaju i šutere, ofanzivni skok je ono što ih krasi već duži niz godina", rekao je Obradović na konferenciji za medije. 

 

 

Makabi je petog oktobra prošle godine u prvom kolu Evrolige pobedio Partizan u Tel Avivu rezultatom 96:81. 

"Što se tiče nas, razgovarali smo sa igračima, pokazali smo im neke detalje sa prethodne utakmice sa Fenerbahčeom, gde smo jedan period igrali izvanredno, a onda veoma hladno. Razlozi za to su, s obzirom da je Fenerbahče nastavio da igra na isti način, isključivo koncentracija i ono što je košarka - reakcija na određene situacije na utakmici. Videćemo kako će to izgledati na duelu sa Makabijem. Naravno da nam je važna utakmica, znamo da ima još 14 kola do kraja. Svaka utakmica do kraja za nas je uslovno rečeno neko malo finale", dodao je trener Partizana. 

On je istakao da su svi igrači Partizana osim Alekse Avramovića odradili trening. 

"Mislim da će od sledećeg treninga i Avramović da bude u stanju da krene da radi pet na pet, ali to je tek početak. Videćemo kako će se osećati i u kakvom će stanju biti", zaključio je Obradović.

Partizan je u utorak u 20. kolu Evrolige u gostima poražen od Fenerbahčea rezultatom 91:76, dok je Makabi u Beogradu savladao Virtus 95:78.  

Izraelska ekipa se nalazi na šestom mestu na tabeli Evrolige sa 12 pobeda i osam poraza, dok su crno-beli desetoj poziciji sa skorom 10-10

 

Standings provided by Sofascore