Vesti iz fudbala

Spremni za četvrtfinale i korak dalje: Kadeti Srbije optimisti pred meč sa Austrijom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.05.2024 09:59
JOvan Damjanović FSS
JOvan Damjanović

Ostvarene dve pobede i jedan nesrećni poraz u finišu susreta protiv Češke, daju za pravo kadetskoj reprezentaciji Srbije da bude optimistična uoči četvrfinalnog duela Evropskog prvenstva na Kipru protiv selekcije Austrije (19.00).

Najbolji srpski fudbaleri uzrasta do 17 godina predvođeni trenerom Jovanom Damjanovićem veruju da imaju kvalitet da naprave korak dalje i plasiraju se u polufinale kontinentalnog šampionata.

Zajedništvo, timski duh i sjajna atmosfera od starta krase ovu generaciju "orlića", a tako je bilo i na poslednjim pripremama pred večerašnji duel, u koji će selekcija Srbiej ući u punom sastavu

"Austrija je ozbiljna selekcija, radi se o ekipi koja ima izvanrednu defanzivu, dobro su organizovani, imaju čvrstinu, dosledni su  u svemu što rade, što pokazuje i činjenica da u grupnoj fazi nisu primili nijedan gol. Odlikuju ih i brze tranzicije, jasni principi da od prvog pasa lopta ide unapred, dok se napadač jako dobro otvara. Postigli su nekoliko golova iz prekida, čak i iz auta imaju uigrane akcije", rekao je selektor Damjanović u izjavi za sajt Fudbalskog saveza Srbije i dodao:

"Mislim da imamo dobar roster, dobre momke pre svega, zajedništvo i veru koje su nas i dovele do ovoga, ekipa to zna. Trudićemo se da budemo još dosledniji, da još više verujemo i budemo najbolji kada je to najpotrebnije."

Evropko prvenstvo U17, četvrtfinale

sreda, 29, mnaj

Češka - Danska 16.30
Srbija - Austrija 19.00

četvrtak, 30. maj

Portugal - Poljska 17.00
Italija - Engleska 19.30