Vesti iz fudbala

Damjanović pred četvrtfinale sa Austrijom: Tempiramo formu, mislim da možemo da budemo još bolji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.05.2024 21:35
Kadetska reprezentacija Srbije će u četvrtfinalu Evropskog prvenstva igrati sa Austrijom MN Press
Kadetska reprezentacija Srbije će u četvrtfinalu Evropskog prvenstva igrati sa Austrijom

Kadetska reprezentacija Srbije je završila na drugom mestu u grupnoj fazi Evropskog prvenstva i tako izborila plasman u četvrtfinale gde će se sastati sa reprezentacijom Austrije.

Selektor Jovan Damjanović i Mihajlo Cvetković su govorili za medije pred meč koji će se odigrati u sredu od 20 časova po lokalnom vremenu na "AEK Areni" u Larnaki.

"Pre svega me raduje što smo na utakmici protiv Češke uspeli da odmorimo neke igrače, neke da sačuvamo od kartona, da napravimo određeni balans, tako da svi budu podjednako opterećeni, a sa druge strane i spremni za sutrašnji duel. Možemo da unapredimo određene segmente, posebno u završnici utakmice, da igramo našu igru do samog kraja, kako se određene greške ne bi ponavljale, koje su nam svakako za nauk. Mislim da možemo da budemo bolji i da tempiramo formu tako da naša najbolja utakmica bude baš sutra protiv Austrije", istakao je Damjanović.

"Siguran sam da su momci svesni da ne smeju da postoje padovi u igri ukoliko želimo da prođemo dalje. Nismo kalkulisali da li ćemo igrati protiv Danske ili Austrije, jer su obe ekipe bile naš potencijalni rival u četvrtfinalu. Želeli smo da igramo svoju igru, da podižemo formu. Analiziramo protivnika, kao i sve prethodne, pokušavamo da se prilagodimo na najbolji mogući način. Austrija je ozbiljna selekcija, radi se o ekipi koja ima izvanrednu defanzivu, dobro su organizovani, imaju čvrstinu, dosledni su  u svemu što rade, što pokazuje i činjenica da u grupnoj fazi nisu primili nijedan gol. Odlikuju ih i brze tranzicije, jasni principi da od prvog pasa lopta ide unapred, dok se napadač jako dobro otvara. Postigli su nekoliko golova iz prekida, čak i iz auta imaju uigrane akcije. Mislim da imamo dobar roster, dobre momke pre svega, zajedništvo i veru koje su nas i dovele do ovoga, ekipa to zna. Trudićemo se da budemo još dosledniji, da još više verujemo i budemo najbolji kada je to najpotrebnije", zaključio je selektor kadeta.

 

 

Mihajlo Cvetković je u grupnoj fazi na tri utakmice upisao dva gola i asistenciju, a bio je dobro raspoložen pred četvrtfinalni duel.

"Radili smo naporno da dođemo do pozicije da se borimo za polufinale na Evropskom prvenstvu. Verujemo jedni u druge, to je naša najveća snaga. Svesni smo da neće biti lako, kao što nije bilo lako izboriti plasman među osam najboljih reprezentacija u Evropi, ali ono što sa sigurnošću mogu da kažem jeste da ćemo ostaviti srce na terenu, da ćemo dati sve od sebe da sutra pobedimo i napravimo još jedan iskorak. Imamo dobru atmosferu unutar ekipe, želimo da to prenesemo na teren i izborimo plasman u polufinale", izjavio je Cvetković.