Vesti iz fudbala

Selektor kadeta saopštio spisak pred kvalifikacioni turnir u Gruziji: Damjanović računa na 21 igrača

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.03.2024 09:50
Selektor kadetske fudbalske reprezentacije Srbije, Jovan Damjanović MN Press
Selektor kadetske fudbalske reprezentacije Srbije, Jovan Damjanović

Selektor kadetske reprezentacije Srbije, Jovan Damjanović saopštio je širi spisak fudbalera na koje računa za predstojeće okuplanje i kvaliifkacio turnri za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Na spisku se nalazi 21 ime, oni će na okupu biti od četvrtka, 14. marta, a pred odlazak u Gruziju, 18. marta, spisak će biti sveden na 18 imena koliko je dozvoljeno prema pravilima UEFA.

Kadetska reprezentacija Srbije (U17) imala je u prethodnom periodu zapažen učinak, na minula dva Prvenstva Evrope ostavila je sjajan utisak, a novi ispiti sada se nalaze pred generacijom koju vodi selektor Jovan Damjanović.

Posle dobro odrađenog posla u prvom krugu kvalifikacija, naše kadete očekuje odlazak u Gruziju, gde se vade dve vize za odlazak na Prvenstvo Evrope koje se ove godine održava na Kipru od 20. maja do 5. juna.

Rivali Srbije u gradu Kutaisi biće najpre domaćin Gruzija 20. marta (14.00), tri dana kasnije protivnik je Danska (12.00), a 26. marta na megdan će nam izaći Turska (14,00).

Propozicije takmičenja su takve da će plasman na Evropsko prvenstvo izboriti prvaci svih grupa i sedam najboljih drugoplasiranih selekcija.

Na spisku selektora Damjanovića se nalaze:

golmani: Vukašin Jovanović, Vuk Draškić, Vlada Čarapić;

odbrana: Vikor Stojanović, Vuk Roganović, Veljko Milosavljević, Igor Bubanja, Adem Avdić, Strahinja Stojković, Relja Premović;

sredina terena: Andrej Bačanin, Aleksa Vasilić, Stefan Mladenović, Andrija Maksimović, Jovan Ćirić, Vasilije Kostov, Đorđe Ranković, Uroš Đoršević, Eldin Bajramović, Uroš Đoršević;

napad: Bogdan Kostić, Mihajlo Cvetković, Aleksa Damjanović.