Vesti iz fudbala

Odigrali smo najbolji meč do sada, a nismo pobedili: Jovan Damjanović hvali igru kadeta Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.05.2024 08:51
Detalj sa meča Srbija - Češka na EP za kadete MN Press
Detalj sa meča Srbija - Češka na EP za kadete

Kadetska reprezentacija Srbije poražena je od Češke u poslednjem kolu grupne faze Evropskog prvenstva na Kipru, ali su igrači selektora Jovana Damjanovića na tom susretu pružili, možda i najboju partiju na ovom takmičenju.

"Orlići" su na poluvremenu imali prednost 2:1, u 89. minutu vodili 3:2, a onda su dozvolili rivalu da im u finišu susreta dva puta zatrese mrežu i ostali su bez bodova.

Ipak, nakon tri odigrane utakmice u grupi, seletor Damjanović nije nezadovljan, šta više veruje da ova generacija u nastavku takmičenja može da pokaže još mnogo toga.

"Bili smo jako dobri u prvom poluvremenu, radili stvari koje smo se dogovorili da radimo. Lepši je osećaj kad se pobedi, ali to ne menja činjenicu da smo odigrali verovatno najbolju utakmicu dosad. Imali smo prilike da ranije rešimo pitanje pobendika i sve bi to izgledalo rezultatski drugačije", rekao je selektor Damnjanović u izjavi za sajt Fudbalskog saveza Srbije i dodao:

 

 

"Neke igrače smo uspeli da sačuvamo, neki su dobili svoje minute. Dosta toga smo uradili, mislim da smo bolji nego što smo bili. Trebaće nam vremena da se celokupna slika slegne, ali zadovoljan sam odnosom, zalaganjem, stavom. Čestitam svojim igračima na svemu tome."

Naredni protivnik kadetiam Srbije biće vršnjaci iz Austrije, a taj četvrtfinalni susret na programu je u sredu, 29 maja i selektor damjanović je optimista.

"Siguran sam da možemo još bolje da igramo, iako sam zadovoljan onim što su moji igrači pokazali. Imamo zajedništvo koje nas krasi i siguran sam da ćemo to pokazati na sledećoj utakmici, u četvrtfinalu protiv selekcije Austrije", rekao je Damjanović.