Vesti iz fudbala

"Orlići" spremni za Kiprane i 6.000 vatrenih navijača: Selektor Damjanović najavljuje pobedu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.05.2024 12:14
Jovan Damjanović FSS
Jovan Damjanović

Pobeda nad Ukrajinom na startu Evropskog prvenstva ulila je dozu samopouzdanja kadetskoj selekciji Srbije koji sada i protiv domaćeg Kipra (19.30) žele da ostvare trijumf.

Selektor Jovan Damjanvić na ovom susretu će moći da računa i na pojedine reprezentativce koji su izostali sa uvodnog meča, što mu ostavlja više prostora za kombinatoriku, ali cilj "orlića" je i dalje pobeda.

"Analizirali smo utakmicu protiv Ukrajine, izvukli pouke i videli šta je to bilo dobro, a šta lože na tom susretu. Spremamo se za Kiprane i jako nam je važno da pobedimo, ne samo zbog rezultata, već i kako bismo podigli nivo igre. Znamo stvari u kojima možemo biti bolji, ima prostora za napredak", poručio je selektor Damjanović u izjavi za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Domaću selekciju je na susretu prvog kola protv reprezentacije Češke sa tribina bodrilo oko 6.000 navijača, a slična poseta se očekuje i protiv našeg tima.

"To će biti prava motivacija za naše igrače. Jednostavno, zbog toga su počeli da igraju fudbal, da igraju u lepom ambijentu. Nadam da će oni iskoristiti ove momente sada, pa da kasnije kroz karijeru igraju na stadionima gde ima dosta publike, jer je to ona prava draž fudbala”, dodao je selektor.

Evropsko prvenstvo, 2. kolo

frupa A

Ukrajina - Češka 17.00
Srbija - Kipar 19.30

Standings provided by Sofascore