Vesti iz fudbala

Svaka čast selektoru Damjanoviću i igračima, očekujemo mnogo na Kipru: Žarko Lazetić zadovoljan posle plasmana na EP

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.03.2024 08:25
Nikola Lazetić FSS
Nikola Lazetić

Kadetska reprezentacija Srbije savladala je Tursku i treću put u nizu će se naći na završnom turniru Evropskog prvenstva, što je, po rečima direktora mlađih kategorija Fudbalskog saveza Srbije, Nikole Lazetića, veliki uspeh.

On je u izjavi za zvaničan sajt FSS rekao da je reč o fantastičnom uspehu generacije koju vodi selektor Jovan Damjanović kojem je posebno čestitao na fenomenalnom rezultatu.

"Želeo bih pre svega da selektoru Damjanoviću i njegovim momcima čestitam na fenomenalnoj partiji protiv Turske i pobedi koja nam je obezbedila učešće na završnom turniru na Kipru. Podatak da smo treći put zaredom među najboljim selekcijama do 17 godina u Evropi, dovoljno govori o radu sa mlađim kategorijama u Fudbalskom savezu Srbije i načinu na koji kroz instruktorske službe selektiramo najtalentovaniju decu u zemlji", rekao je Lazetić i podsetio da je reč o momcima koji tek sazrevaju i stasavaju, kako bi jednog dana zablistali i na seniorskoj sceni:

 

 

"Osnovni cilj je da što veći broj tih igrača dogura do A reprezentacije, ali je svakako i takmičarski aspekt veoma važan faktor u procesu njihovog sazrevanja. Učešće na Evropskom prvenstvu i odmeravanje snaga sa najboljima može da im bude ogroman impuls u daljem toku karijere."

Tri učešća zaredom na Evropskom prvenstvu podvig je, podvukao je Nikila Lazetić, kojim se ne mogu pohvaliti ni mnogo razvijenije fudbalske zemlje od Srbije.

"Prve godine smo bili treći u Evropi, druge godine prošli grupnu fazu šampionata i ispali u četvrtfinalu, ostaje nam da verujemo da će treća biti sreća. Verujemo u ovu generaciju i nadamo se zapaženom rezultatu na završnom turniru na Kipru. Mnogi su sumnjali u izbor selektora Damjanovića i kritikovali nas zbog velikog broja igrača Crvene zvezde koji su se našli na konačnom spisku. Rezultati na turniru u Gruziji govore o tome da kriterijum nije klupska pripadnost, već isključivo kvalitet igrača. Zovemo samo najbolje i tako će biti i ubuduće", poručio je Lazetić.