Vesti iz fudbala

Kadeti Srbije poraženi od Češke, u četvrtfinalu igraju sa Austrijom

komentari (0)

Autor: Mira Milanović

26.05.2024 21:39
Kadetska reprezentacija Srbije Twitter/FSS
Kadetska reprezentacija Srbije

Kadetska reprezentacija Srbije, plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva na Kipru. 
"Orlići" su u poslednjoj utakmici grupne faze izgubili od Češke 4:3, iako su do 89. minuta imali gol prednosti u odnosu na rivala. 

Belžik je prvo pogodio za remi, da bi u trećem minutu nadoknade asistirao Kolišeku za konačnu pobedu Čeha - 4:3. 

Ipak, ovaj poraz ne umanjuje učinak reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu. "Orlići" će kao drugoplasirani tim u četvrtfinalu igrati sa Austrijom, koja je ranije danas savladala Dansku sa 4:0. 

 

 

Za razliku od prve dve utakmice, rešio je Damjanović, da "promeša" karte pa su tako priliku dobili igrači sa nešto malo manje minutaže.

Na golu je Jovanovića zamenio Čarapić, dos su se na klupu preselili standardni Bubanja, kao i Mihajlo Cvetković, koga je u napadu menjao Aleksa Damjanović. 

Na ovaj potez selektor se odlučio kako bi sačuvao svežinu kod igrača za naredni meč. 

Izuzetno motivisano su ušli u duel sa Česima kadeti Srbije. Želeli su sa sve tri pobede da završe grupnu fazu takmičenja, pa su silovito i krenuli. Na  asistenciju Mladenovića, Kostov je doneo prednost Srbiji već u sedmom minut, ali radost "orlića" nije dugo trajala, jer je Koralik izjednačio već u sledećoj akciji. 

 

 

Nisu želeli da prihvate ovakvno stanje na terenu kadeti Srbije, pa su 21. minutu iz dobro izrežirane akcije stigli do novog pogotka. Ovoga puta Premović je bio asistent, a Kostić strelac - 2:1. 

Bio je to i konačan rezultat prvog poluvremena. 

Uspeli su, međutim Česi da izjednače u 64. minutu preko Belžika sa bele tačke. 

Reagovao je odmah Damjanović i na teren poslao napadača Mihajla Cvetkovića. Upravo mu se ta izmena isplatila u 73. minutu, jer je napadač Čukaričkog drugim golom na Evropskom prvenstvu doneo prednost Srbiji za 3:2.

 

 

Ipak, uspeo je Belžik da kazni nesmotrenost u odbrani Srbije i u 89. minutu donese izjednačenje Češkoj - 3:3.

Neopreznost kadeta Srbije u odbrani i pad koncentracije iskoristili su mladi Česi koji su od 89. do trećeg minuta nastavka postigli još dva gola za konačnih - 4:3. 

Česi će u četvrtfinalu kao prvoplasirani tim igrati protiv Danske. 

 

ČEŠKA – SRBIJA 4:3 (1:2)
Stadion: „Amohostos“ u Larnaki. Sudija: Migel Nogeira (Portugalija). Strelci: Kolarik 8, Belžik 64p, 89, Kolišek 93. za Češku, Kostov 7, Kostić 21, Cvetković 73. za Srbiju

ČEŠKA: Šilhavi, Beran /od 60. Kolišek/, Krpalek /od 60. Slončik/, Sigl, Rehaček, Naskos, Čižek, Kolarik, Belžik, Sosna /od 68. Pendža/ Nehvatal.

SRBIJA: Čarapić, Mladenović, Roganović, Simić /od 68. Stojanović/, Premović, Kostić, Kostov, Makević, Đorđević /od 60. Đorđević/, Damjanović /od 65. Cvetković/, Ranković.

 

Standings provided by Sofascore