Vesti iz fudbala

"Orlići" počinju učešće na Evropskom prvenstvu: Prvi protivnik Ukrajina

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.05.2024 09:25
Jovan Damjanović sa fudbalskim kadetima Srbije FSS
Jovan Damjanović sa fudbalskim kadetima Srbije

Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije startuje od 17.00 časova na Evropskom prvenstvu koje s eodržava na Kipru, a prvi rival ekipi selektora Jovana Damjanovića biće Ukrajina.

Prema najavama organizatora na svim mečevima bi trebalo da bude pun stadion, što će mladim igračima davati dodatni motiv da se prikažu u što boljem svetlu.

"Velikaa je privilegija sedeti ovde i biti gost Kipra na Evropskom prvenstvu. Želimo da pokažemo da igramo dobar fudbal, da prezentujemo svoj stil koji nas odlikuje, da svi vide talenat naših igrača. Ići ćemo utakmicu po utakmicu, moramo svakog da poštujemo, neće biti lakog rivala. Utakmice u kvalifikacijama pokazale su da umemo da igramo dobar fudbal. Ovaj turnir može nam doneti velike stvari, a li sada je fokus na prvom meču", rekao je Damjanović za sajt Fudbalskog saveza Srbije i dodao:

 

 

"Stadoni će biti puni i to je čar fudbala. Možemo da putujemo i upoznajemo druge kulture. Drago mi je što je Kipar dobio domaćinstvo na ovom takmičenju. Želimo da uživamo u ovim trenucima. Znamo za strast koju kiparski narod ima prema sportu, mogu reći da je slična onoj koju imaju srpski navijači. Sviđa mi se to, sviđa mi se njihova kultura. Biće to sjajno iskustvo za naše igrače i za naš stručni štab. Biće lepo igrati pred velikim brojem navijača, ali sigurno da neće biti lako."

Tri dana nakon utakmice protiv Ukrajine, "orlići" će u sklopu grupe A se sastati sa selekcijom Kipra, a na zatvaranju grupne faze će igrati protiv Češke 26. maja.

Prema propozicijama takmičenja, dve najbolje selekcije iz grupe obezbediće plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva.