Vesti iz fudbala

Srbija "izvukla" Kipar, Ukrajinu i Srbiju: Kadeti saznali rivale na Evropskom prvenstvu u fudbalu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.04.2024 20:40
Jovan Damnjanović, selektor Srbije, na žrebu za kadetsko EURO Fudbalski savez Srbije
Jovan Damnjanović, selektor Srbije, na žrebu za kadetsko EURO

Najbolji srpski fudbaleri do 17 godina jedna su od retkih naših reprezentacija kvalifikovanih za velika takmičenja, a posle današnjeg žrebanja grupa Evropskog prvenstva mogu da počnu da smišljaju kako će "napasti" drugu fazu turnira na Kipru.

Kontinentalni šampionat igra se od 20. maja do 5. juna, a voljom kuglica u Aja Napi svrstani su u grupu A, gde bi (makar u teoriji) trebalo da mogu da se nose sa vršnjacima zemlje domaćina, Ukrajine i Češke. 

Za početak, selektor Jovan Damnjanović i njegovi talentovani izabranici imaju razloga da budu zadovoljni što im se putevi nisu ukrstili sa Francuskom, Engleskom, Italijom, Portugalom ili Španijom, koje su favoriti u svim kategorijama. 

"Orlići" će prvi meč na turniru odigrati protiv Ukrajine 20. maja, a zatim slede dueli sa Kiprom 23. maja i Češkom 26. maja. Još da do tada svi ostanu zdravi i pravi i imaju dovoljno minutaže u svojim klubovima, pa da njihova šefa boli glava od izbora konačnog spisaka putnika. 

Kadeti su se treći put zaredom plasirali na Evropsko prvenstvo, pošto su 2022 . i 2023. stigli do polufinala i Top osam faze. Utakmice EURO  igraće se u četiri kiparska grada: Larnaka, Limasol, Paralimni, Dasaki Ahnas, a ostale grupe čine: (B) Danska, Austrija, Hrvatska, Vels; (C): Italija, Švedska, Slovačka, Poljska; (D): Francuska, Portugal, Španija, Engleska.