Vesti iz fudbala

Edvard Ibrović Flečer golom ukrasio debi za Srbiju: I Luis Zečević Džon postao "orao" protiv Crne Gore

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.03.2024 17:11
Edvard Ibrović Flečer, kadetski reprezenztativac Srbije, proslavlja gol sa saigračima MN Press
Edvard Ibrović Flečer, kadetski reprezenztativac Srbije, proslavlja gol sa saigračima

Srbija je dočekala da njen fudbalski dres obuku Luis Zečević Džon iz Arsenala i Edvard Ibrović Flečer iz Mančester junajteda i debituju za mlađu kadetsku fudbalsku reprezentaciju naše zemlje, a koliki su potencijal prvi su na svojoj koži osetili njihovi vršnjaci u selekciji Crne Gore, koju su izabranici selektora Bojana Nezirija ubedljivo pobedili u prijateljskom meču u Podgorici - 1:5 (1:3). 

Prvi je bio starter u netakmičarskom regionalnom derbiju bivših jugoslovenskig republika, dok je drugi ulazak sa klupe i "vatreno krštenje" u "orlovskom gnezdu" kruniosao golom u drugom poluvremenu.

Domaćin je poveo preko Đukića, u 6. minutu, da bi najbolji srpski igrači do 16 godina već do pauze preokrenuli tok duela. Čim su se oslobodili pritiska i zagospodarili terenom to se manifestovalo i na rezultatu, a lavinu golova je pokrenuo Aleksa Damjanović. Napadač Crvene zvezde prvo je glavom doneo izjednačenje, a onda nogom ispisao vođstvo (32, 44. minutu). 

 

 

U drugom je sve bilo na strani srpskih klinaca, a trojac Damjan Đukanović - Filip Matijašević - Ibrović Flečer potrudio se da to "pečatira". Prvo se Đukanović odlično zagradio na ivici kaznenog prostora i šutirao u sam ugao, da bi posle Matijašević udarcem iz prve "poklopio" loptu nakon prodora i centaršuta Alekse Petrovića.

Tačku na meč stavio je Ibrović Flečer, pošto je fudbalska nada kluba sa "Old Traforda" lažnjacima prevario čuvare, pa prilično rutinskim šutem završio posao. I pokazao šta je Srbija dobila njegovim pristankom da igra za zemlju jednog od roditelja. Zečević Džon nije bio strelac, ali je "objasnio" zbog čega se FSS borio za njegovo oblačenje srpskog dresa. 

I sve to u susret kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, gde bi dvojac iz Engleske trebalo da vuče tim do završnog turnira.