Serija A

Ostaje žal za finalom, bili smo bliži pobedi: Jovan Damjanović podvukao crtu ispod meča s Portugalom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.06.2024 19:44
detalj s polufinala EURO za kadete, u kom su fudbaleri iz Srbije izgubili od Portugala Fudbalski savez Srbije
detalj s polufinala EURO za kadete, u kom su fudbaleri iz Srbije izgubili od Portugala

Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije bila bi finalista Evropskog prvenstva na Kipru da mečevi traju samo 88. minuta, ovako su je izjednačenje 60 sekundi pre kraja regularnog dela meča sa Portugalom i pogodak primljen u nadoknadi vremena koštali istorijskog iskoraka ka međunardonoj sceni - 2:3 (2:0).

Dobili su "orlići" prvi deo utakmice, imali su i dovoljno vrhunskih šansi da dokrajče odličnog rivala do pauze ili u nastavku, ali su na kraju proćerdali stečeni kapital i razočarani, u suzama, napustili poprište žestoke i zanimljive bitke na Kipru.

"Prvo poluvreme je pokazalo kako možemo da igramo fudbal, mislim da smo mogli da postignemo još neki gol. Naravno, bila je otvorena utakmica, Portugal je dobra ekipa, a mi smo u drugom poluvremenu mogli da damo gol kojim bio praktično zatvorili utakmicu. Pogodili smo prečku, imali još dve stopostotne šanse. Imali smo i dve prinudne izmene, povredio se centralni bek, morali smo da menjamo, nismo mogli da nastavimo sa igrom iz prvog poluvremena, da igramo do noge…Mogli smo da jednim golom iz već viđenih situacija da privedemo sve kraju, ali momci zaslužuju sve čestitke za ono što su pokazali na turniru", prvi je utisak selektora Jovana Damjanovića posle izgubljenog polufinala.

 

 

Strateg "orlića" posmatrao je razvoj situacije sa tribina, jer su ga parni žuti kartoni sprečili da šparta kraj aut linije, ali je pre toga uspešno kormilario timom sastavljenog od talentovanih igrača ne starijih od 17 godina. 

"Igrali smo jedan ozbiljan fudbal, mislim da smo zaslužili i taj korak ka finalu. Postići dva gola protiv Portugala, stvoriti toliko prilika, istina bili smo primorani i da se branimo, ali ostaje žal što nismo izborili finale, jer smo bili bliži pobedi, pogotovo posle igre u prvom poluvremenu. Momci su se, moram to da istaknem, ponašali vrhunski, imali smo i dosta pehova, možda su nas povrede onemogućile da napravimo taj poslednji korak. Čestitke momcima još jednom za sve prikazano na terenu i van njega", rekao je selektor Jovan Damjanović.

 

Cup tree provided by Sofascore