Vesti iz fudbala

"Orlići" napadaju medalju: Kadeti Srbije protiv Portugala u polufinalu Evropskog prvenstva

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.06.2024 10:40
Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije FSS
Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije

Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije (U17) imaće od 17.00 časova priliku da obezbedi medalju na Evropskom prvenstvu na Kipru.

Igrači selektora Jovana Damjanovića u to vrem eigraju polufinalni meč protiv selekcije Portugala, dok će se u drugom polufinalu od 19.30 časova sastati Danska i Italija.

"Od početka smo se trudili da kroz jedan visok nivo igre dođemo do željenog rezultata. Nekako, to nas je i držalo najviše, ta vera u fudbal koji igramo. Još više od samog uspeha i rezultata koje smo ostvarili, raduje me način na koji smo došli do ovoga. Trudili smo se da iz utakmice u utakmicu budemo bolji, tako nam se i kadar slagao, igrači su se oporavljali, da budemo kompletni kada je to najpotrebnije", rekao je selektor kadetske reprezentacije Srbije Jovan Damjanović i dodao:

 

 

"Uvek ima prostora da budemo bolji, to i igrači znaju. Na to će nas naterati i vrlo kvalitetan protivnik kakav je Portugalija. Radujemo se i spremamo u dobrom ambijentu. Trudili smo se da dotle dođemo, korak po korak, bez neke velike euforije. Tako spremamo i narednu utakmicu, vrlo kratko smo slavili, vratili se u radnu rutinu i čekamo polufinale."

Selektor Srbije Jovan Damjanović zbog dve javne opomene, odnosno zbog žutih kartona na utakmicama protiv Češke i Austrije, neće biti u prilici da predvodi ekipu kraj terena.

Evropsko prvenstvo, polufinale

Srbija - Portugal 17.00
Danska - Italija 19.30

 

Cup tree provided by Sofascore