Vesti iz fudbala

Selektor Damjanović saopštio spisak "orlića" za dva prijateljska meča protiv fudbalera Slovenije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.03.2024 13:19
Selektor U17 fudbalske reprezentacije Srbije, Jovan Damjanović FSS
Selektor U17 fudbalske reprezentacije Srbije, Jovan Damjanović

Selektor katedetske fudbalske reprezenacije Srbije (U17), Jovan Damjanović saopštio je spisak kanidata na koje računa za dve prijateljske utakmice protiv selekcije Slovenije koje su na programu naredne nedelje.

Prvi duel dva nacionalna tima koja se pripremaju za nastavak kvalifkacija za Evropsko prvenstvo na programu je 5. marta, a naredni dva dana kasnije i oba će biti odigrana u Sportskom centru Fudbaskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

Za ove dve provere selektor Damjanović pozvao je 24 igrača i to su:

golmani: Vukašin Jovanović, Vuk Draškić, Vladan Čarapić;
odbrana: Viktor Stojanović, Vuk Roganović, Veljko Milosavljević, Mihailo Radić, Igor Bubanja Adem Avdić, Strahinja Stojković, Relja Premović;
srednji red: Andrej Bačanin, Aleksa Vasilić, Stefan Mladenović, Andrija Maksimović, Jovan Ćirić, Lazar Peranović, Đorđe Ranković, Uroš Đorđević, Eldin Bajramović, Ivan Martinović;
napad: Bogdan Kostić, Mihajlo Cvetković, Srđan Borovina.

Kadetsku reprezentaciju Srbije očekuje drugi, završni krug kvalifikacija za plasman na Prvenstvo Evrope i dueli u Gruziji (20 – 26. mart), gde će im pored domaćina, rivali biti još Danska i Turska.

Pripreme za Gruziju počinju 14. marta, a plasman na Prvenstvo Evrope koje se održava od 20. maja do 5. juna na Kipru, obezbediće osam prvoplasiranih i sedam drugoplasiranih selekcija iz grupa.