Vesti iz fudbala

Što više utakmica to bolje: Lotar Mateus nema ništa protiv odigravanja velikog broja mečeva tokom sezone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.12.2023 17:30
Lotar Mateus MN Press
Lotar Mateus

Legendarni nemački fudbaler, Lotar Mateus ne smatra da je povećan broj utakmica u toku godine nešto što bi igračima moglo da naškodi i zagovornik je toga da se mečevi igraju što češće.

Šta više, osvajač Zlatne lopte 1990. godine i prvi fudbaler koji je dobio titulu za najboljeg sportistu sveta, naglašava da veliki broj utakmica može samo da pomogne igračima.

 

 

"I dok sam bio aktivan fudbaler godišnje se igralo oko 55 ili 60 utakmica, tako da mi nije jasno zašto danas nekome to smeta. Igrao sam u dresu Bajerna u okviru nemačke Bundselige, nacionanog kupu i u Evropi, a onda jedva čekao da zaigram i u dresu reprezentacije Nemačke. Nije uopšte bilo važno da li u kvalifikacijama, Svetskom ii Evropskom prvenstvu. To je za mene bila čast i uvek sam voleo da igram", ističe Mateus.

Bivši trener Partizana posebno ukazuje na to da je iz ugla igrača mnogo bolje da se igraju dve ili čak tri utakmice nedeljno nego jedna.

"Kada igrate mečeve na svaka tri dana onda imate manje treninga, a niko od nas ne voli toliko da trrenira, jer je uvek bolje izaći na teren i igrati zvaničnu utakmicu. Trenizi su dosadni i na njima mnogo više morate da trčite. Zato nikad nisam plakao i kukako što imamo veliki broj utakmica u toku sezone. Što su mi davali da igram više utakmica, to sam bio srećniji", napomenuo je na na kraju proslavljeni nemački fudbaler.