Vesti iz fudbala

Nije pošteno, nije trebalo da izgubimo: Tomas Tuhel nije ljut na igrače posle trećeg vezanog poraza Bajerna

komentari (0)

Izvor: Tanjug

19.02.2024 11:07
Trener Bajerna, Tomas Tuhel Tanjug/AP Photo/Martin Meissner
Trener Bajerna, Tomas Tuhel

Trener fudbalera Bajerna, Tomas Tuhel izjavio je da nije realno da klub iz Minhena odbrani titulu u Bundesligi, ali je podsetio da je njegov tim prošle sezone uspeo u poslednjem kolu da dođe do šampionskog trofeja, prenose nemački mediji.

Bajern je u nedelju uveče poražen od Bohuma 2:3 u 22. kolu Bundeslige, a klub iz Minhena se nalazi na drugom mestu na tabeli nemačkog šampionata sa osam bodova manje od prvoplasiranog Bajer Leverkuzena koji i dalje nema nijedna proaz u tekućoj sezoni.

"Ovakvi porazi nisu pošteni. Mnogo toga je išlo protiv nas, ali moraju da poštujemo protivnika. Igrali smo drugačije nego u Leverkuzenu i Rimu. U ovom trenutku nije realno da odbranimo titulu. Međutim, prošle sezone smo se nadali do poslednje sekunde i uspelo je", rekao je Tuhel.

Bajern je u seriji od tri uzastopna poraza u svim takmičenjima, ali trener Bavaraca veruje da će njegovi igrači uspeti da se vrate u formu koja se od njih očekuje.

 

 

"Čvrsto verujem da ja i stručni štab možemo ovo da preokrenemo. Pritisak? To se dešava posle svakog poraza, borili smo se do poslednje sekunde protiv Bohuma i nismo odustajali od pokušaja da izbegnemo poraz", dodao je trener Bajerna.

Bajern će u narednom kolu Bundeslige na svom terenu dočekati Lajpcig, a u Ligi šampiona ih očekuje revanš meč osmine finala protiv Lacija koji ih je prošle nedelje savladao u prvom meč u Rimu.

Oglasio se i golgeter Bajerna, Hari Kejn koji je istakao da ne želi da se krije posle serije loših rezultata, već je naglasio da i on veruje kako ekipa može da se izvuče iz trenutne situacije.

"Rezultati nisu onakvi kakve smo očekivali, ali ne sakrivamo se posle loših rezultata. Ptrevnoej da svi budmeo zajedno i započenmo seriju dobrih rezulatta", rekao je engleski reprezentativac.