Vesti iz fudbala

Ne mislim da sam jedini problem u Bajernu: Tomas Tuhel preuzeo odgovornost, ali...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.02.2024 19:48
Nemački stručnjak Tomas Tuhel Tanjug/AP Photo/Sven Hoppe/dpa
Nemački stručnjak Tomas Tuhel

Nemački stručnjak Tomas Tuhel, koji će po završetku sezone napustiti klub iz Minhena, izjavio je da nije jedini krivac za sve što se događa u Bajernu. Odgovornost za loše rezultate preuzeo je na sebe. Naročito nakon serije od tri uzastopna poraza od Leverkuzena (3:0), Lacija (1:0) i Bohuma (3:2). Zbog čega će na leto i napustiti "Alijanc arenu", ali odbija da prihvati da je krivica isključivo njegova.

"Da je greška samo jedne osobe, a u ovom slučaju trenera, imali biste danas nekog drugog preko puta vas na konferenciji za novinare", rekao je Tuhel pred gostovanje Lajpcigu i dodao:

"Ne mislim da sam ja jedini problem, ali sam odgovoran i preuzimam odgovornost za ovu odluku. Klupski zvaničnici znaju moju analizu, veoma je samokritična. Oni to znaju, ali to definitivno nije analiza za javnost."
 

 

 

 

Igrama Bajerna Tuhel nije bio zadovoljan ni dok su Bavarci pobeđivali, a kako kaže, sada će se tim osećati slobodnije.

"Sve je razjašnjeno i nadam se da će nam to doneti slobodu. Makar meni kao treneru, u donošenju odluka. Ali i tim se može osećati slobodnije", dodao je.

Bajern u Bundesligi zaostaje osam bodova za vodećim Leverkuzenom, dok u Ligi šampiona cilja četvrtfinale, ali će prvo morati da popravi rezultat protiv Lacija, koji je slavio u prvoj utakmici dvomeča - 1:0.