Vesti iz fudbala

Tomas Tuhel potvrdio: Ovo je moja poslednja konferencija i utakmica na klupi Bajerna

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.05.2024 12:59
Tomas Tuhel, uskoro napušta Bajern Tanjug/AP Photo/Frank Augstein
Tomas Tuhel, uskoro napušta Bajern

Rastanak se primakao. Bajern i Tuhel za koji dan završiće saradnju, iako je možda izgledalo, posle silnih odbijanja, da će Bavarci privoleti sadašnjeg šefa da ostane u Minhenu. 

Još u februaru su, istina postigli dogovor da se na kraju sezone rastanu, ali s ozbirom da Bajern nije uspeo da mu pronađe zamenu, pojavila se mogućnost da dođe do preokreta i da Tomas Tuhel ipak ostane i naredne sezone. Međutim, od toga prema rečima Tuhela neče biti ništa.

Nemački stručnjak je to i potvrdio pred meč poslednjeg kola Bundeslige protiv Hofenhajma.

“Ovo je moja poslednja konferencija kao trenera minhenskog Bajerna. Dogovor iz februara ostaje. Bilo je razgovora, ali nismo našli zajednički jezik. Utakmica sa Realom je bila osnova da se razmišlja o preokretu. Ne bih o ličnim razlozima. To ostaje iza zatvorenih vrata”, jasan je Tuhel.

Nekadašnji trener Borusije Dortmund, Pari Sen Žermena i Čelsija, nije međutim pričao o tome gde bi mogao da nastavi karijeru.

Bajern će tako morati da nastavi potragu za trenerom, a Bavarce su već odbili: Ćabi Alonso, Ralf Rangnik, Zinedin Zidan i Julijan Nagelsman, a odustalo se od ideje da se za kormilo vrati Hansi Flik.

Ko će predvoditi Bavarce naredne sezone, još nije poznato, ali pred upravom kluba je težak zadatak.