UEFA Liga šampiona

Real Sosijedad se nameće kao gazda u Grupi D: Salcburg nemoćan u Red Bul areni

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.10.2023 20:39
Real Sosijedad se nameće kao gazda u Grupi D: Salcburg nemoćan u Red Bul areni Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Sada je jasno – Real Sosijedad će u Grupi D UEFA Lige šampiona napasti jedno od prva dva mesta i pokušati da se narednog proleća nađe u osmini finala elitnog evropskog klupskog takmičenja.

Predstavnik Španije se posle tačno decenije vratio u Ligu šampiona, a u prva dva kola ima remi sa Interom i pobedu na vrućem terenu u Salcburgu 2:0 (2:0). Red Bul je slomljen već na početku utakmice, a ceo trud Austrijanac koji je usledio posle drugog primljenog gola bio je uzaludan.

 

 

Pobedu ekipi iz San Sebastijana doneli su Mikel Ojarzabal u sedmom i Brais Mendez u 27. minutu. Za domaćina su igrali srpski fudbaleri Strahinja Pavlović i Aleksa Terzić, ali oni nisu bili dovoljni da Red Bul, posle pobede protiv Benfike u prvom kolu, izbegne prvi poraz u Ligi šampiona ove sezone.

Real Sosijedadu je ovo tek peto učešće u najjačem evropskom takmičenju. Prva dva su bila u starom Kupu evropskih šampiona, kada su Baskijci početkom osamedestih osvojili jedine dve titule prvaka Španije. Prvi nastup u sezoni 1981/1982 završen je neslavno jer je ekipa eliminisana već u prvom kolu od CSKA iz Sofije. Naredne godine Real je stigao do polufinala KEŠ, gde ga je zaustavio Hamburger. U sezoni 2003/2004 Sosijedad debituje u Ligi šampiona, prolazi kao drugi grupu i u osmini finala ispada od Liona, da bi 2013/2014, u grupi sa Mančester junajtedom, Bajerom iz Leverkuzena i Šahtjorom, uspeo da osvoji tek bod.

 

 

S obzirom na to da Real Sosijedad na svakih deset godina učestvuje u Ligi šampiona i da igra po principu "hladno-toplo", ove sezone mogli bismo da očekujemo ozbiljan rezultat, a to je ekipa sa "Anoete" već na startu i nagovestila.

U drugoj utakmici od 21 sat sastaju se Inter i Benfika.

Grupa D, 2. kolo:

RB Salcburg - Real Sosijedad 0:2 (0:2)
/Ojarzabal 7, Mendez 27/

Inter - Benfika 21.00 (TV Arena sport 2)

 

Standings provided by Sofascore