UEFA Liga šampiona

Inter očekivano pobedio Salcburg: Presudio Čalhanoglu sa bele tačke

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.10.2023 20:39
Inter očekivano pobedio Salcburg: Presudio Čalhanoglu sa bele tačke Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Inter je ubeležio očekivano tri boda protiv Salcburga na "Đuzepe Meaci" 2:1 (1:0), u meču trećeg kola Grupe "D" Lige šampiona, ali nije bilo tako lako što i rezultat govori. Mladi tim austrijskog šampiona pokazao je talenat, perspektivu, ali je platio ceh taktičko-tehničkim greškama iskazanim i u prethodnom kolu protiv Real Sosijedada.

Salcburg je jakim presingom pokušao da iznenadi Inter na "Đuzepe Meaci" i u prvih 15 minuta to im je i polazilo za rukom. Napadač Roko Šimić se dobro nosio sa snažnim defanzivcima italijanskog tima, ali kvalitet koji ima vicešampion Evrope brzo je došao do izražaja.

Osvojenu loptu na sredini terena Erik Mktarijan je poslao ka Frateziju na visini "penala", ona je prošla veznog igrača, ali na drugoj stativi pojavio se lukavi veteran Aleksis Sančez i lako matirao golmana Šlagera. Odbrana sa Strahinjom Pavlovićem ponovo je primila lak pogodak posle tektičkih grešaka veznog reda.

 

 

Inter je posle vođstva dominirao, tražio je drugi gol, ali je Pavlović u dva navrata izblokirao Fratezija i Čalhanoglua, pa su gosti iz Austrije na odmor otišli sa golom minusa.

Salcburg ima ozbiljan ofanzivni potencijal, u 57. minutu su izveli sjajnu akciju, koju je golom završio Glok. Roko Đimić je sjajno zaustavio jedan dubinski pas, odložio za Kjargarda a ovaj samo ostavio "rolnu" Oskaru Gloku koji je sa ivice šesnaesterca pogodio mrežu. Sjajna akcija za 1:1. Međutim, samo četiri minuta kasnije Gurna je neoprezno srušio Fratezija u šesnaestercu, a sudija nije imao dilemu da je to bio prekršaj za najstrožu kaznu.

Čalhanoglu je i četvrti put ove sezone bio precizan sa penala za novo vođstvo Intera, koji je proteklih dana potresala i afera oko klađenja igrača o čemu je pričao Barela. Petar Ratkov je ušao u igru u 71. minutu, a 10 minuta kasnije Lautaro Martinez je zatresao mrežu, ali je gol bio poništen zbog ofsajd pozicije asistenta Fratezija.

Grupa "D"

Inter - Salcburg 2:1 (1:0)
/A. Sančez 19, Čalhanoglu 64 pen - Glok 57/

Benfika - Sosijedad 21.00 (TV Arena sport 3)

 

Standings provided by Sofascore