UEFA Liga šampiona

(VIDEO) Sosijedad u furioznih pola sata deklasirao Benfiku i potreban im je bod za nokaut fazu Lige šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.11.2023 20:38
(VIDEO) Sosijedad u furioznih pola sata deklasirao Benfiku i potreban im je bod za nokaut fazu Lige šampiona Tanjug/AP Photo/Alvaro Barrientos

Real Sosijedad je i drugi put preslišao Benfiku 3:1 (3:0) i nalazi se na korak do plasmana u osminu finala UEFA Lige šampiona posle četiri odigrana kola u Grupi D. Španci furioznom igrom u prvih pola sata došli do kapitala i sada im prostaje da Inter pobedi Slacburg i praktično im olakša posao jer bi im za prolaz bio dovoljan bod u preostala dva kola. "Orlovi" iz Lisabona su ubeležili četvrti poraz i jedina uteha im je gol Rafa Silve pa više nisu jedini tim bez postignutog gola u Ligi šampiona, a prošle sezone su bili eliminisani u četvrtfinalu!

"Orlovi" iz Lisabona nisu znali šta ih je snašlo na "Real Areni" u San Sebastijanu jer je već posle 21 minut na semaforu stajalo 3:0 za Real Sosijedad. Baski su leteli po terenu, seriju golova otvorio je Merino u 6. minutu, kada je ušao iz drugog plana i loptu glavom sporveo u mrežu. 

 

 

Samo pet minuta kasnije Mikel Ojarzabal je iskoristio diskomunikaciju u odbarni Benfike i lako uvećao prednost. Nisu stali domaćini, Barenečea je sa visine penala pogodio sam ugao za žurku na "Anoeti". I onda malo i sreće za goste, Otamendi je srušio Ojarzabala i sudija je dosudio penal. Brais Mendez je u tom 28. minutu prevario golmana, ali pogodio samo stativu.

Posle haotičnih pola sata, Benfika je malo digla glavu, Otamendi je mogao da se iskupi za dva kiksa, ali je Alek Ramiro bio na mestu.

Gol Rafa Silve u 49. minutu je samo teoretski nagovestio da Benfika možda može meč da učini zanimljiviojim, ali Sosijedad se o svemu pitao. Presingom su osvajali loptu, kombinovali, atakovali, a nisu bili preterano žalosni što još neku loptu nisu poslali iza leđa Trubina. Meč je bio demonstracija fudbalske igre od strane Španaca i novi laram za Benfiku koja nešto mora da menja jer je delovala žalosno.

Grupa D

Real Sosijedad - Benfika 3:1 (3:0)
/Merino 6, Ojarzabal 11, Barenečea 21 - Fara Silva 49/

Salcburg - Inter 21.00 (TV Arena sport 3)

 

Standings provided by Sofascore