UEFA Liga šampiona

Slavlje Intera, Tiram jedini pogodio mrežu sjajnog Trubina

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.10.2023 23:06
Slavlje Intera, Tiram jedini pogodio mrežu sjajnog Trubina Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Inter je ponovo bio bolji od Benfike, sjajnom igrom u drugom poluvremenu, vicešampion Evrope je golom Markusa Tirama u 62. minutu pobedio portugalski tim 1:0 u meču drugog kola Grupe "D".

Inter je prošle sezone "počistio" Benfiku na "Đuzepe Meaci" u četvrtfinalu Lige šampiona, ali večeras su gosti iz Lisabona bili opasniji u prvom delu. Di Marija je pogodio prečku, Jan Zomer je odbranio dva Aursnesu i Neresu, pa su "orlovi" više mogli da žale za propuštenim. Inter je bio zaustavljen tamo gde je najjači, u tranziciji. Lautaro Martinez i Nikolo Barela imali su dve najbolje situacije, nisu uspeli da matiraju golmana.

U nastavku kao da je izašao neki drugi tim Intera. Izašli su u presing, ređale su se šanse, pred golom Trubina. Prvo je Damfris promapšio zicer, Lautaro je pogodio prečku, pa stativu, Barela se hvatao za glavu posle akrobacije Trubina. Odbranu Benfike konačno je popustila u 62. minutu. Damfris je poslao odličnu povratnu loptu koju je Tiram sa sedam metara spakovao u mrežu.

 

 

Nastavio je Inter da razbija Benfiku, posle 75. minuta odnos šuteva bio je 10:0, ali Lautaro kao da se ispucao za vikend kada je postigao četiri gola, pa nikako nije uspevao da matira sjajnog Trubina. Ipak, na kraju, vredna pobeda Intera.

U drugom meču grupe, Sosijedad je nadigrao i lako pobedio Salcburg 2:0.

Grupa D, 2. kolo:

RB Salcburg - Real Sosijedad 0:2 (0:2)
/Ojarzabal 7, Mendez 27/

Inter - Benfika 1:0 (0:0)
/Tiram 62/

 

Standings provided by Sofascore