UEFA Liga šampiona

Liga šampiona, grupa D: Inter za pola sata pokvario het-trik Marija i remijem prošao grupnu fazu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.11.2023 23:13
Liga šampiona, grupa D: Inter za pola sata pokvario het-trik Marija i remijem prošao grupnu fazu Tanjug/AP Photo/Armando Franca)

Duel Benfike i Intera pružio je ljubiteljima fudbala sve što ovu igru čini globalno voljenom i popularnom, s tim da je deblji kraj izvukao portugalski predstavnik u Ligi šampiona, jer u drugom poluvremenu utakmice pred svojom publikom ostao bez velike prednosti i dozvolio timu iz Italije da remijem zacementira plasman u osminu finala najjačeg UEFA takmičenja - 3:3 (3:0). 

Da nije došlo do čudesnog preokreta gostiju iz Milana sutra bi cela Evropa brujala o het-triku Žoaa Marija, jer je bivši igrač Intera preciznim udarcima maltretirao golmana, ovako će slavu podeliti sa strelcima sastava sa Apenina.

Prvi je dao na fantastičnu asistenciju glavom Danca Kaspera Tengsteta, levicom već u 6. minutu, drugi put se sa manje udaljenosti upisao u strelce (13), dok je činilo se fatalni udarac izabranicima Simeonea Inzagija zadao u 34. minutu, kada se s loptom ušetao u mrežu, još jednom pokazavši da ima odličnu percepciju igre i osećaj za zauzimanje idealne pozicije. 

 

 

A, onda se desio neverovatan preokret, pošto su Marko Arnautović (53), Davide Fratezij (58) i Aleksis Sanžes (72, penal) pokazali još jednom da ništa nije gotovo dok sudija ne svira kraj. I(li) da je nekada pametnije zatvoriti meč nego ostati otvoren za nadigravanje. 

Benfika, na svu sreću nije ostala bez šanse da se probije u Ligu Evrope, pošto je Salcburg odigrao nerešeno sa Real Sosijedadom (0:0), pa će tako Portugalci i Austrijanci u međusobnom meču odlučiti osvajača trećeg mesta. 

Liga šampiona, grupa D

Real Sosijedad - Salcburg 0:0

Benfika - Inter 3:3 (3:0)
/Žoao Mario 6, 13, 34 - Arnautović 53, Fratezi 58, Sančes pen 72/

 

Standings provided by Sofascore