UEFA Liga šampiona

Inter slavio na "La Lužu", Barela i Lukaku pogađali i svojoj ekipi doneli osetnu prednost u revanšu

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

11.04.2023 22:53
Inter slavio na "La Lužu", Barela i Lukaku pogađali i svojoj ekipi doneli osetnu prednost u revanšu Tanjug/AP Photo/Armando Franca

Utakmica po ukusu Intera! Izabranici Simonea Inzagija odigrali su baš onako kako se predviđalo, a to im je donelo pobedu od 2:0 (0:0) nad Benfikom i to na stadionu "La Luž". Sada "nero-azuri" imaju zaista osetnu prednost pred revanš meč koji je na programu za osam dana. Pobedu Interu doneli su Nikolo Barela u 51. i Romelu Lukaku iz penala u 82. minutu.

Prvo poluvreme proteklo je bez puno uzbuđenja, najbolju šansu imao je Rafa Silva u 16. minutu kada je sa nekoliko metara uputio volej ka golu Intera, ali je Andre Onana bio na visini zadatka. Očekivalo se pre početka utakmice da će pokušati Benfika jakim ritmom da napravi probleme italijanskom predstavniku, ali se tokom prvih 45 minuta igralo kako "nero-azurima" odgovara, tvrdo, na sredini terena.

A onda, svega šest minuta nakon starta drugog dela igre, Alesandro Bastoni je sa levog boka uputio perfektan centaršut, a Nikolo Barela rutinski glavom doneo svojoj ekipi vođstvo.

Nakon toga, Benfika se otvorila, pokušavali su izabranici Rodžera Šmita da dođu do izjednačenja, ali se Inter fenomenalno branio i zatvorio sve prilaze ka svom golu.

Potom je u 81. minutu, Denzel Damfris hteo da uputi centaršut, ali ga je u toj nameri sprečio Žoao Mario, međutim, to je učinio rukom, te je nakon VAR provere Majkl Oliver pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Belgijanac, Romelu Lukaku, koji je sjajno izveo jedanaesterac kojim je potvrdio prvu pobedu Intera nakon šest mečeva.

Valja napomenuti da je ovo prvi poraz Benfike ove sezone u Ligi šampiona.

Revanš meč na programu je osam dana kada će domaćin biti Inter, a pobednik ovog dvomeča, u polufinalu će odmeriti snage sa boljim iz susreta Milan - Napoli.

Benfika - Inter 2:0

Strelci: Barela u 51. i Lukaku u 82. minutu za Inter
Stadion: La Luž
Sudija: Majkl Oliver

Benfika: Vlahodimos - Žilberto, Silva, Morato, Grimaldo - Čikinjo, Luis (od 64. Neres) - Mario, Silva, Orsnes - Ramoš

Inter: Onana - Darmijan, Aćerbi, Bastoni - Brozović, Barela, Mkhitarijan, Damfriz (od 87.Dambrozio), Dimarko (od 63. Gosens) - Džeko (od 63. Lukaku), Martinez (od 62. Korea)

Liga šampiona, četvrtfinale

11. april

Mančester siti – Bajern Minhen 3:0 (1:0)
/Rodri 27, Silva 70, Haland 77/

Benfika – Inter 2:0 (0:0)
/Barela 51, Lukaku 82p/

12. april

Milan – Napoli 21.00 (TV Arena 1 Premium)
Real Madrid – Čelsi 21.00 (TV Arena 2 Premium)

18. april

Čelsi – Real Madrid 21.00
Napoli – Milan 21.00

19. april

Bajern – Mančester siti 21.00
Inter – Benfika 21.00