UEFA Liga Evrope

Fiorentina traži sankcije zbog napada na Biragija u Pragu: UEFA da pronađe huligane!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.06.2023 08:00
Fiorentina traži sankcije zbog napada na Biragija u Pragu: UEFA da pronađe huligane! Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

Fudbalski klub Fiorentina oglasio se nakon povrede njihovog igrača Kristijana Biragija i tražio kazne za počinioce, koji su pogodili defanzivca tvrdim predmetom u glavu u finalu Lige konferencija.

Naime, u finalu trećeg po jačini evropskog takmičenja u Pragu, gde su se za titulu borili Fiorentina i Vest Hem, Kristijan Biragi pogođen je tvrdim predmetom sa tribina od strane engleskih navijača. Levom beku je odmah prostrujala krv, pa je morao i na ušivanje, što je prouzrokovalo i prekid od nekoliko minuta.
 

Fiorentina je u svom saopštenju navela da je ovo "neprihvatljivo ponašanje očigledno uticalo na učinak Biragija i njegovih saigrača" pošto je "njihova pažnja skrenuta sa fudbalskih stvari zbog pretnji po bezbednost".

Italijanski klub je takođe naveo da je siguran da će UEFA pažljivo proceniti situaciju i adekvatno kazniti odgovorne, kako se ovakve situacije ne bi dešavale u budućnosti.

Valja napomenuti da se na ovoj utakmici povredio i Luka Jović, koji je imao više nego solidnu rolu u prvom poluvremenu. Vest Hem je na kraju slavio 2:1, golom Džeroda Bovena u 90. minutu utakmice.