UEFA Liga konferencije

TV Arena sport stigla u Prag na finale Lige konferencija: Česi još šminkaju Fortuna arenu

komentari (0)

Autor: Konstantin Radulović

05.06.2023 20:28
TV Arena sport stigla u Prag na finale Lige konferencija: Česi još šminkaju Fortuna arenu TV Arena sport

(Od specijalnog izveštača TV Arena sport - Konstantin Radulović)

Ekipa TV Arena sport među prvima je stigla u Prag na finalni susret ovogodišnjeg izdanja Lige konferencija koje će se igrati u sredu od 21.00 čas (TV Arena 1 Premium), a na terenu "Fortuna Arene" će se naći fudbaleri Fiorentine, kao nominalnog domaćina i Vest Hema u ulozi gosta.

Od aerodroma do centra glavnog grada Češke Republike, pa onda do stadiona na kojem svoje mečeve igra Slavija, nije se stekao utisak da će se za nešto više od 48 sati ovde odigrati finale nekog UEFA  takmičenja.

Navijači oba kluba tek polako pristižu, uopšte ih nema u velikom broju, mada se za sada na ulicama Praga više čuje engleski nego italijanski jezik. Kako su nam rekli iz UEFA, očekuje se da u toku sutrašnjeg dana, a pogotovo u sredu stigne veliki broj čarter letova, kako sa juga, tako i sa severa Evrope.

"Fortuna Arena" prima oko 19.000 navijača, ali se već sada zna da će ih u Prag doći duplo, a ko ne i tri puta toliko. Zato će u gradu biti određene dve fan zone, po jedna za svaki od dva kluba, gde će pristalice Vest Hema i Fiorentine, koji nemaju ulaznicu moći da posmatraju meč.

 

 

Novinarska ekipa TV Arena sport u Prag je stigla u jutarnjim časovima i za to vreme je u glavnom gradu Češke sijalo sunce, ali je već oko podneva počela da pada kiša i stiče se utisak da nikada neće prestati. I to ona sitna, dosadna, koja je pravi mnogo muke organizatorima, koji tek "šminkaju" prilaze stadionu, tribine i unutrašnjost ovog objekta.
 


Ipak, na stadionu postoji velika reklama sa grbovima dva kluba i znakom UEFA, a na usluzi svima koji dođu do "Fortuna arene" se nalazi i veliki broj volontera koji se trude da pomognu, ali u komunikaciji sa velikim brojem njih postoji jezička barijera budući da ih mnogo ne zna engleski. Ali sve to nadomešćuju ogromnom ljubaznošću i gostroprimljivošću.

Treneri dve ekipe, Dejvid Mojes i Vićenco Italijano će se u utorak obratiti medijima i izneti očekivanja pred finalni meč, a ekipa TV Arena sport će biti na licu mesta i poslaće eksluzivan materijal, baš kao i sa utakmice.