UEFA Liga konferencije

Da podignemo pehar Lige konferencija i stavimo šlag na tortu: Nikola Milenković veruje u pobedu Fiorentine

komentari (0)

Autor: Konstantin Radulović

06.06.2023 19:53
Da podignemo pehar Lige konferencija i stavimo šlag na tortu: Nikola Milenković veruje u pobedu Fiorentine Tanjug/AP Photo/Francisco Seco

(Od specijalnog izveštača iz Praga - Konstantin Radulović)

Fiorentina je ove sezone igrala često na "gol više" u Ligi konferencija, ali pred sutrašnje finale sa Vest Hemom (21.00, TV Arena Premium 1), komandant odbrane "ljubičastih" Nikola Milenković veruje da će odbrana uraditi kvalitetan posao.

Srpski as je govorio pred početak pres konferencije trenera Italijana govorio za "Skaj".

"Očekuje nas istorijsko finale, poslednji korak i želimo da pobedom stavimo šlag na tortu. Mnogo smo se žrtvovali ove sezone da bismo stigli u Prag, spremni smo da damo sve za trofej. Neće biti lako, kao što neće biti lako ni Vest Hemu. Englezi imaju jak intenzitet igre, fizički su moćni, ali mi možemo da im pariramo na svaki način. Ponosni smo što smo ovde, ali ne zadovoljavamo se igranjem finale. Učinićemo sve da osvojimo trofej", istakao je Milenković, koji je postigao jedan od ključnih pogodaka protiv Sivasa.

 

 

Ne smatra "Bleki" da Fiorentina nešto mora posebno da menja u svojoj igri, a ne strahuje posebno od napadača Vest Hema.

"Imaju dobre ofanzivce, moramo dobro sutra da čitamo igru i da budemo jako koncentrisani. Ne smemo da pravimo greške jer veliki timovi, posebno u ovakvim mečevima mogu da kazne i najmanji propust. Uradili smo mnogo toga dobrog u poslednje dve sezone i pehar Lige konferencija bi sve to ukrasio na najbolji način", zaključio je srpski as.

Milenković se očekuje u startnoj postavi Fiorentine za finale, na treneru je da odluči hoće li Luka Jović dobiti predost nad Antonijom Kabralom. Treći Srbin Aleksa Terzić neće biti u sastavu.