UEFA Liga konferencije

Menadžer Vest Hema Dejvid Mojes pred finale: Naš posao je da sutra osvojimo Ligu konferencija

komentari (0)

Autor: Konstantin Radulović

06.06.2023 18:43
Menadžer Vest Hema Dejvid Mojes pred finale: Naš posao je da sutra osvojimo Ligu konferencija Tanjug/(AP Photo/Rui Vieira)

(Od specijalnog izveštača iz Praga - Konstantin Radulović)

Vest Hem se poslednje dve sezone vratio na evropsku mapu fudbala gde dugo nije igrao neku bitniju ulogu, još od onog pehara Intertoto kupa 1999. godine. Prošlogodišnja eliminacija u polufinalu Lige Evrope od Ajntrahta nije obeshrabrila menadžera Dejvida Mojesa koji je bez obzira na probleme u Premijer ligi, na kraju uspešne borbe za opstanak, doveo Vest Hem u finale Lige konferencija protiv Fiorentine (sreda, 21.00, TV Arena Premium 1).

I to na impresivan način, bez poraza uz 13 pobeda i samo jedjim remijem protiv Genta! Zato je prekaljeni stručnjak na pres konferenciju na stadionu "Eden" (ili Fortuna) izašao dobro raspoložen.

"Divno je biti ovde, za svakog od nas. Nadam se da je za nas ovo finale polazna tačka, uvek sam bio zagovornik da najbolje tek dolazi i zato uživam u ovom trenutku", rekao je Mojes u uvodu.

Vest Hem krasi disciplina u igru.

"Verujem svom timu da može da igra jako dobro uz nadu da smo naučili lekciju od prošle godine i mečevima sa Ajntrahtom. Moramo da se borimo za svaku loptu, da gledamo kako da napravimo problema rivalu, ali i da uvek imamo plan "B" i plan "C". Važno je da se psihološki pripremimo, nismo izgubili ove sezone u Ligi konferencija, nadamo se da će tako i ostati".

 

 

Za razliku od Fiorentine koja je Seriju A završila prošlog vikenda, Vest Hem je imao desetak dana dužu pripremu za finale.

"Trenirali smo u Portugaliji, odigrali smo mnogo mečeva ove sezone, 56 u svim takmičenjima. Pokušali smo da se pripremimo na najbolji način za ovaj izazov".

Fiorentina je tim za respekt, naglasio je menadžer "čekićara".

"Impersionirali su me, igrali su i finale Kupa Italije i to mnogo govori o njihovom radu. Komplikovan su protivnik, uvek je teško suočiti se sa italijanskim klubovima. Mnogo ih poštujem".

Nije krio da mu je ovo finale meč karijere.

"Odigrao sam 1000 utakmica, 600 puta sam bio na klupi u Premijer ligi, stizao do promocije, igrao u finalima. Ali, ovo je sigurno najznačajniji trenutak moje karijere. Biti tako dugo menadžer znači da ste nešto dobro uradili, ali moj posao je da sutra pobedim. Poseban je ovo meč, drugačije isksutvo od svih prethodnih i nadam se da ćemo biti spremni", zaključio je Mojes.

 

 

Krilni napadač Džarod Boven nije krio oduševljenje što će se Vest Hem boriti za trofej Lige konferencije.

"Još nam je teško da poverujemo da igramo finale, da mi je neko pre tri godine to rekao odmah bi potpisao. Nismo imali baš dobru sezonu u Prmeijer ligi, ali imamo želju da je učinimo posebnim, želimo da pobedimo zabog naših navijača", rekao je Boven na pres konferenciji.

Krilni igrač "čekićara" posebno je naglasio da "Vest Hem živi kao velika, složna porodica" i da je to možda najjače oružje ovog tima. Za Fiorentinu su se dobro pripremili.

"Proučavali smo ih do detalja. Ne možete doći do finala a da niste sjajan tim. Poštujemo Fiorentinu, pokušaćemo da ograničimo njihove najbolje snage a da iskoristimo ono u čemu smo mi dobri", zaključio je 26-godišnji engleski reprezentativac.