UEFA Liga konferencije

Luka Jović polomio nos u finalu Lige konferncija: Italijano otkrio zašto je ostavio Srbina na klupi u drugom poluvremenu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.06.2023 09:19
Luka Jović polomio nos u finalu Lige konferncija: Italijano otkrio zašto je ostavio Srbina na klupi u drugom poluvremenu Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Fudbaler Fiorentine Luka Jović polomio je nos tokom finala Lige konferencije u Pragu, gde je sinoć titulu osvojila ekipa Vest Hema u poslednjim sekundama meča. Engleski klub zabeležio je 12. pobedu u 13. susretu u ovom takmičenju, a gol vredan trofeja postigao je Džerod Boven u 90. minutu za konačnih 2:1.

Luka Jović odigrao je odličnu utakmicu u glavnom gradu Češke, gde je uspeo i da postigle gol protiv "čekićara", koji je poništen zbog malog ofsajda, ali je, ipak morao da završi utakmicu ranije zbog povrede i pitanje je kakav bi bio ishod meča da je ostao do kraja na terenu.

Naime, pred sam kraj prvog poluvremena, lopta je posle udarca Kuamea pogodila stativu, da bi Jović iskoristio odbitak glavom, ali se tom prilikom sudario sa protivničkim igračem, nakon čega je krvavog nosa ostao da leži na terenu.
 


Nedugo nakon toga, trener Fiorentine ga je poslao u svlačionicu, dok je na teren ušao Kablar, koji nije uspeo na pravi način da zameni srpskog reprezentatica. Vićenco Italijano objasio je posle na konferenciji za medije i zašto je ostavio Jovića na klupi.

"On je odigrao odlično, imao je sjajnu partiju iza sebe, ali je nažalost polomio nos. Nismo hteli da rizikujemo i morali smo da ga zamenimo", podvukao je trener Fiorentine, koja je porazom u finalu, propustila šansu da zaigra u Ligi Evrope naredne sezone.