UEFA Liga konferencije

Italijano zadovoljan Jovićevom partijom: Uvek je dobro kada napadači postižu golove

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.02.2023 08:50
Italijano zadovoljan Jovićevom partijom: Uvek je dobro kada napadači postižu golove Tanjug/AP Photo/Luis Vieira

Fudbaleri Fiorentine su u okviru prvog meča šesnaestine finala Lige konferencija bili ubedljivi protiv Brage sa 4:0 (1:0), a jedan od najzaslužnijih za to bio je Luka Jović.

Srpski reprezentativac je najpre u prvom minutu nadoknade zatresao mrežu za 1:0, da bi vođstvo duplirao u 60. minutu i tako napravio ozbiljnu prednost svom timu.

Bivši napadač Crvene zvezde, Ajntrahta i Real Madrida je sa šest postignutih pogodaka trenutno prvi strelac Lige konferencija, pošto je napadač Dnipra, Artjom Dovbik dao jedan manje.

Treba napomenuti i to da je Braga od 55. minuta igrala sa desetoricom na terenu, s obzirom na to da je grub start napravio Viktor Tormena i to nad Lukom Jovićem.

Trener "Viole", Vinćenco Italijano, zadovoljan je Jovićevom partijom i nada se da će Srbin nastaviti u istom ritmu:

"Mislim da je uvek lepo kada napadači daju golove, potrebni su nam sada, povukli su nas svojim pogocima. Golovi mogu da čine čuda, to je ono što nam je do sada nedostajalo. Sada nam je potrebna doslednost. Ova pobeda je posvećena predsedniku, koji nas je pratio. Hteli smo da ga obradujemo i uspeli smo. Važna pobeda za nas, posebno što smo je potpuno zaslužili. Ovo nam je bilo potrebno", rekao je Italijano.

Uprkos odličnom rezultatu i Ligi konferencija, Fiorentina je u domaćem prvenstvu vezala pet mečeva bez trijumfa:

"Smatram da su svi igrači shvatili da treba da učinimo nešto više. Znali smo da je ovo bila važna utakmica i prostupili smo joj na pravi način. Sada to moramo da uradimo i u Seriji A, gde malo zaostajemo. Nadam se da će ova pobeda stimulisati ekipu za meč protiv Empolija", istakao je Italijano.

"Viola" u narednom kolu Serije A igra sa Empolijem u nedelju od 15.00, dok je revanš sa portugalskom ekipom očekuje idućeg četvrtka.