UEFA Liga konferencije

Jović ne staje u Ligi konferencija: Dva pogotka u mreži Brage za titulu golgetera u ovom tamičenju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.02.2023 20:26
Jović ne staje u Ligi konferencija: Dva pogotka u mreži Brage za titulu golgetera u ovom tamičenju Tanjug/AP Photo/Luis Vieira

Luka Jović nastavio je da trese mreže rivala Fiorentine u Ligi konferencija. Posle dobrog centaršuta Biragija, srpski reprezentativac je odlično skočio i poslao loptu u mrežu u prvom minutu nadoknade i doneo prednost Fiorentini na poluvremenu (1:0) u prvom susretu šesnaestine finala trećeg po rangu evrokupa.

Nije imao dilemu trener Vinćenco Italijano da li će Jovića uvrstiti u startnu postavu iako su mediji najavljivali možda samo Kabrala od starta. Srpski reprezentativac je još jednom potvrdio da mu prijaju evropski mečevi jer je ovo bio peti pogodak na sedam mečeva Lige konferencija ove sezone. 

Međutim, nije tu stao Luka. Saponara je u 60. minutu dobio odličnu loptu u prostor, poslao ju je pored golmana, ali ona ne bi upla u mrežu da sve to nije pratio srpski napadač i u padu je ubacio u mrežu. šesti pogodak za Luku koji je prvi strelac Lige konferencija ove sezone.

Postigao je Luka dva gola protiv Hartsa, po jedan u oba meča grupne faze, a sa dva pogotka protiv Basakšehira doneo je i plasman u nokaut fazu ovog takmičenja. Sa