UEFA Liga konferencije

Drugi put isto razočarenje: Italijanu teško zbog izgubljenog finala i uplakanih igrača Fiorentine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.05.2024 13:09
Vinćenco Italijano, trener Fiorentine, razočaran gubitkom finala Lige konferencije Guliver/AP Photo/Thanassis Stavrakis
Vinćenco Italijano, trener Fiorentine, razočaran gubitkom finala Lige konferencije

Fiorentina nikako da napravi zadnji i najvažniji korak u Ligi konferencije, odnosno ode dalje od plasmana u finale, jer je drugu godinu zaredom ostala kratkih rukava u borbi za trofej najmlađeg i trećeg po kvalitetu klupskog takmičenja pod okriljem Evropske fudbalske federacije. Prošlog proleća Vest Hem, a ovog Olimpijakos bili su kobni za "violu".

I dok su prvi poraz nekako podneli, s drugim se "ljubičasti" teško mire, pogotovo što su pali tek u produžecima, pošto je neverovatni Ajub El Kabi fantastičnu ličnu sezonu u LK zaokružio golom u 116. minutu. 

"Verovali smo ovog puta da možemo da osvojimo titulu. Zaista boli poraz. Drugi put isto razočaranje. Imali smo mnogo situacija gde smo mogli da postignemo gol, ali igrači su dali sve od sebe", priznaje trener italijanskog tima Vinćenco Italijano.

 

 

Srpski defanzivac Nikola Milenković i ostatak ekipe bili su očajni posle zadnjeg sudijskog zvižduka na meču u Atini, a njihov šef ne krije koliko mu je bilo teško da ih posmatra, kada zna koliko su želeli pobedu i šta su sve uradili da bi stigli nadomak cilja. 

"Boli kad vidite svoje igrače kako plaču. Verovali smo da će ovaj put da bude drugačiji epilog", zaključio je Italijano, za kog se uveliko priča i piše da će sledeće sezone voditi Bolonju. 

 

 

Osim pomenutog grčkog kluba i ekipe iz Engleske, Ligu konferencija osvajala je i italijanska Roma.