UEFA Liga konferencije

Grčka se sprema za finale Lige konferencija: U Atini će biti angažovano više od 4.000 policajaca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.05.2024 14:18
Opap Arena AP Photo/Thanassis Stavrakis
Opap Arena

Iako je do finalne utakmice Lige konferencija ostalo još tačno nedelju dana, Atinu kao grad domaćina, uveliko trese groznica pred susret Olimpijakosa i Fiorentine.

Kako prenose tamošnji mediji, u utorak je održan sastanak organizatora sa predstavnicima policije i dogovorene su specijalne mere bezbednosti kako bi se izbegao bilo kakav incident.

Na prilazima stadionu će biti pet kontrolnih tačaka na kojima će se proveravati navijači, a poslednji je udaljena nekih 70 metara od samog ulaza na tribine.

 

 

U tu svrhu angažovano je više od 3.000 policajaca koji će brinuti samo o dolasku navijača na stadion, a u taj broj nisu uračunati pripadnici specijanih snaga i antiterosističke jedinice, pa se prognozira da će tog dana na ulicama glavnog grada Grčke biti više od 4.000 policajaca.

Navijačima iz Italije je upućen apel da u Atinu dolaze u grupama, a onima koji, ipak, budu želeli da dođu individualno se preporučuje da kontaktiraju ambasadu svoje zemlje.

Mediji u Grčkoj još naglašavaju da će u vozni red biti uključeni specijalni navijački vozovi koji će kretati od fan zona i jedne i druge navijačke grupe i voziće direktno do stadiona, ali neće stajati na drugim stanicama.

U Grčkoj vlada velika eforija budući da Olimpijakos ima istorijsku šansu da u svom gradu i pred svojim navijačima osvoji prvi evropski trofej u istoriji kluba.