UEFA Liga konferencije

Finale Lige konferencija na TV Arena sport: Fiorentina drugi put u godinu dana "napada" pehar

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.05.2024 10:56
Fudbaleri Fiorentine drugi put "napaju" pehar Lige konferencija Tanjug/AP Photo/Gianluca Zuddas/LaPresse
Fudbaleri Fiorentine drugi put "napaju" pehar Lige konferencija

Nisu fudbaleri Fiorentine uspeli prošle godine da se domognu šampionskog pehara u Ligi konferencija, budući da ih je u velikom finalu savladao Vest Hem, a sada će u Atini pokušati ponovo!

Ovoga puta protivnik dolazi iz manje kvalitetne lige, ali činjenica da će sa druge strane terena biti tim iz Atine u kojoj se i0 igra finalni susret ponovo stavlja omču nad vratom italijanskom sastavu.

Trener Vićenco Italijano ne štedi reči hvale na račun Olimpijakosa, ali s druge strane, smatra da su njegovi igrači spremni da isprave sve ono što nije bilo dobro u Pragu minulog juna.

 

 

"Ovo nam je drugo vezano finale Lige konferencija i vrlo dobro znamo šta nas očekuje. Verujem da smo naučili lekcije iz poraza od Vest Hema i da smo sada spremni da to sve primenimo na duel protiv Olimpijakosa, koji je vrlo respektibilan tim, a uz to će imati i većinski deo publike na svojoj strani. Možemo smao da zamislimo koliko će teško biti igrati u toj atmosferi", rekao je Italijano.

Šef stručnog štaba tima iz Firence opominje da su igrači Olimpijakosa u dosadašnjem delu sezone pokazali da protiv njih ne sme da bude "praznog hoda".

"Šta je potrebno reći o ekipi koja je i na domaćem i na gostujućem terenu pobedila Aston Vilu. To je vrlo kvalitetan sastav, koji ume da igra u oba pravca, ima vrlo brze i pokretljive igrače, ali verujem u nas i mislim da je došlo vreme da odnesemo trofej u Firencu", rekao je Italijano.

Susret u glavnom gradu Grčke počinje u 21.00 čas, poverenje da deli pravdu je dobio Portugalac Artur Dijas, a direktan prenos je obezbeđen na kanalu TV Arena 1 Premium, dok 60 minuta pre početka meča počinje specijalan studijski program sa zanimljivim gostima.