UEFA Liga Evrope

UEFA Liga Evrope na Areni: Ren ne bi trebalo da razljuti Milan

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.02.2024 12:44
Olivije Žiru, napadač Milana Tanjug/Marco Bucco/LaPresse via AP
Olivije Žiru, napadač Milana

Vest Hem, Brajton, Rendžers, Atalanta, Liverpul, Viljareal, Slavija iz Praga i Bajer Leverkuzen pomno će pratiti duele plej-ofa osmine finala UEFA Lige Evrope kako bi saznali potencijalne rivale u ovojh rundi.

Uobičajeno, ekipe koje su bile trećeplasirane u grupnoj fazi UEFA Lige šampiona formirane su za to takmičenje i favoriti su protiv drugoplasiranih ekipa iz Lige Evrope. Zato bi Milan, koji igra promenljivo ove sezone, trebalo da bude favorit u duelu sa francuskim Renom, veoma neugodnim u igri tranzicije. Italijanski mediji napominju, doduše nezvanično, da je uprava kluba postavila treneru Stefanu Pioliju ultimatum da ga samo pehar Lige Evrope ostavlja na klupi i posle maja. Olivije Žiru će opet dobiti prednost u odnosu na Luku Jovića.

 

 

Fejenord bez verovatno šetorice igrača (Bijov, Trauner, Zehiel, van den Belt, Gertruda, Timber) dočekuje Romu, Frajburg takođe ima bolnicu (Ginter, Gilde, Kiereh, Linhart, Rozenfelder, Šmit, Adamu) pred duel sa Lensom. Marko Vešović zbog isključebnja neće igrati za Karabag protiv Brage, dok je možda Sporting iz Lisabona jedina ekipa iz Lige Evrope koja je favorit u odnosu na onu iz Lige Šampiona - Jang Bojs.

Liga Evrope, plej-of osmine finala

Četvrtak

Fejenord - Roma 18.45 (TV Arena 3 Premium)
Galatasaraj - Sparta Prag 18.45 (TV Arena sport 2)
Šahtjor - Olimpik Marsej 18.45 (TV Arena sport 4)
Jang Bojs - Sporting Lisabon 18.45 (TV Arena sport 3)
Milan - Ren 21.00 (TV Arena 1 Premium)
Benfika - Tuluz 21.00 (TV Arena 3 Premium)
Braga - Karabag 21.00 (TV Arena sport 2)
Lans - Frajburg 21.00 (TV Arena sport 1)

Revanši 22. februara