UEFA Liga Evrope

Žarko Lazetić pred Frajburg: Očekujem da napravimo korak napred i da se takmičimo sa njima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.11.2023 19:22
Žarko Lazetić pred Frajburg: Očekujem da napravimo korak napred i da se takmičimo sa njima TV Arena sport

(Frajburg, od specijalnog izveštača TV Arena sport)

Fudbaleri TSC-a su danas doputovali na meč 4. kola Lige Evrope protiv ekipe Frajburga. Uoči treninga aktuelnog vicešampiona Superlige Srbije konferenciju za medije održao je trener Žarko Lazetić, a novinarima se obratio i Saša Jovanović.

Trener tima iz Bačke Topole se prvo osvrnuo na utakmicu protiv Čukaričkog prethodne nedelje u kojoj je njegova ekipa slavila u derbiju kola i prekinula niz od osam mečeva bez pobede.

"Sigurno je pobeda dala vetar u leđa, moj stručni štab i ja se trudimo da prenesemo na igrače da je pored rezultata važno kako izgledamo na terenu. Rezultat nije merilo, igramo za njega, ali meni je važno da li smo tim i da li ostanemo tim kakve god bile okolnosti" izjavio je Lazetić.

Šef stručnog štaba je nakon toga prebacio fokus na nemačkog predstavnika u evropskom takmičenju.

"Frajburg je sjajan tim, najorganizovaniji u našoj grupi. Oni nude malo prostora defanzivno, igraju presing 1 na 1. Baš su tim. Prave korekcije i pokrivaju jedni druge. Ne menjaju puno gde god da igraju, ali probaćemo i mi da izađemo visoko. To je jako teško, pogotovo da to radimo u kontinuitetu. Očekujem da napravimo korak napred i da se što duže takmičimo sa njima".

Na kraju, Lazetić je govorio i het-triku Vićenca Grifa iz prvog duela ove dve ekipe:

"Mislim da se dobro branimo. Želimo da pravimo viškove i da pomažemo jedni drugima. Grifo nam je dao gol iz penala, slobodnog udarca i nakon što se naš igrač okliznuo. Možda je i nama potrebna takva vrsta sreće da bismo došli do dobrog rezultata".

Na konferenciji za medije je svoje utiske podelio i napadač TSC-a Saša Jovanović.

"Utakmica sa Čukaričkim je bila derbi, velika tri boda za nas i to nam je dalo samopouzdanja za ovaj meč i nadamo se povoljnom rezultatu. Došli smo u super raspoloženju, radujemo se evropskom spektaklu u fantastičnim uslovima. Dolazimo sa ambicijom da odigramo najbolju mogucu utakmicu, da budemo hrabri i organizovani i da probamo da dođemo do povoljnog rezultata. Čuo sam da je zaista dobra atmosfera, da su dobri navijači, želimo da pokažemo da možemo. Mi smo novi klub u Evropi, dajemo sve od sebe da se spremimo za svaki meč, uživaćemo protiv Frajburga." rekao je Jovanović.

Susret između Frajburga i TSC-a na programu je u četvrtak od 21.00 na TV Arena 1 Premium.