UEFA Liga Evrope

Stadion kao imenica koja spaja Frajburg i TSC

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

09.11.2023 08:57
Stadion kao imenica koja spaja Frajburg i TSC TV Arena sport/MN Press

(Frajburg, od specijalnog izveštača TV Arena sport)

Iako je fudbal, odnosno utakmica 4. kola grupe A UEFA Lige Evrope, osnovna stvar koja spaja Frajburg i TSC, pažnju na duel srpskog i nemačkog predstavnika skreće i priča o stadionima. 

Naime, timovi koji će u četvrtak od 21.00 (Arena Premium 1) istrčati na teren Evropa Park stadiona, imaju zanimljivu spojnicu - fudbalske objekte. Moderne, savremene stadione, koji su, zanimljivo, otvoreni iste godine, u razmaku od mesec dana. 

TV Arena sport/MN Press

 

 

TSC je nakon godina igranja u Senti 3. septembra zvanično dobio novi dom - modernu TSC arenu koja je kapaciteta 4,500 sedećih mesta, uz najmoderniju propratnu opremu koja ispunjava gotovo najviše UEFA standarde. Teren, hibridna trava, tribine, fan zona, svlačionice, ali i ugođaj tokom same utakmice ostavili su utisak i na predstavnike Frajburga. 

Upravo na one ljude koji su 7. oktobra 2021. godine zvanično otvorili novi stadion. Projekat koji je koštao 76 miliona evra kapaciteta je 34,700 mesta. Ono što dodatno skreće pažnju je specijalno konstruisana tribina, bez stolica, koja je namenjena najvatrenijim domaćim pristalicama, te je zapravo broj sedećih mesta na stadionu 22,800 ili 65%.  Evropa Park je, za razliku od prethodnog zdanja na kojem je Frajburg igrao domaće utakmice, izmešten iz centra grada. Nalazi se u naselju Brih koji je nedaleko od frajburškog aerodroma i za ljude u klubu, ali i navijače, predstavlja još jedan iskorak u tendenciji da Frajburg postane klub sa evropskim renomeom. 

Prema svedočenju lokalnih navijača - karte gotovo da ne mogu da se nađu u slobodnoj prodaju za utakmice domaće lige. Drugačija situacija je kada govore o Ligi Evrope, gde, za utakmicu protiv TSC-a, očekuju između 29 i 30 hiljada navijača.