Superliga Srbije

Batak za TV Arena sport: APOEL je ozbiljan klub, naš prolaz zavisi od prvog meča

komentari (0)

Autor: Sašo Ilijoski

24.07.2023 13:17
Batak za TV Arena sport: APOEL je ozbiljan klub, naš prolaz zavisi od prvog meča MN Press

Novosadska "Stara dama" prva od srpskih klubova otvara evropsku sezonu. Vojvodina će u četvrtak od 19.00 časova u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencije gostovati APOEL-u u Nikoziji. Pripreme crveno-belih obeležili su remiji, ali i povrede u nezgodan čas, kao i jučerašnji odlazak talentovanog Uroša Kabića u Crvenu zvezdu.

Trener Radoslav Batak nije od trenera koji kukaju na sav glas iako je na generalci posle pola sata van terena zbog povrede morao trenutno jedini napadač Filip Malbašić.

"Napravio je Filip nezgodnu rotaciju, nategao je tetivu koja mu je već stvarala probleme i neizvestan je. Stefan Vukić izlazi iz povrede, počeo je da trenira i nadam se samo da će bar jedan od njih dvojice moći da stisne zube i zaigra u Nikoziji", na početku razgovora za portal TV Arena sport ističe Batak.

Nije žreb pomazio Novosađane jer je APOEL veoma kvalitetan tim.

"Ozbiljan su klub, gledali smo ih u poslednjoj utakmici protiv Volosa. Imaju veoma kvalitetan igrački kadar, iskusan, stigao im je i Radoslav Petrović, zna se koliko iskustva ima i koji kvalitet poseduje. I trener Sa Pinto ima iskustva igranja protiv srpskih klubova".

 

 

Sparine i visoke temperature u Srbiji uglavnom su protivnik fudbala, ali za igrače Vojvodine je i dobro da su se navikli na vrelinu jer ih u Nikoziji očekuju isti vremenski uslovi.

"Znam iz iskustva koliko je vruće i sparno u Nikoziji. Igrao sam u dresu selekcije Crne Gore protiv Kipra u sličnim uslovima. Ipak, leto je, naviknuti smo i na nama je da se prikažemo u najboljem svetlu. Posedujemo kvalitet, spremni smo da na Kipru to i pokažemo na terenu. Forma Nikole Čumića obećava, na vreme nam se vratio Baraj... Ipak, od ishoda prvog meča umnogome će zavisiti i naš dalji prolazak u Ligi konferencije bez obzira što domaćinstvo više nema onu snagu kao posle ukidanaja pravila o 'golu u gostima'. Farani su pravi primer toga, eliminisali su Ferencvaroš usred Budimpešte. Zato, moramo budemo konkurentni APOEL-u u oba meča, verujem u pozitivan ishod."

Vojvodina je ostala bez Veljka Simića, Nemanje Nikolića, Nemanje Ljubisavljevića, Mirko Topić je prešao u Famalikao, Uroš Kabić u Crvenu zvezdu, Jovan Milošević je još zimus potpisao za Štutgart.

"Simiću je istekao ugovor, Nemanja Nikolić nije na pripremama pokazao ono što smo očekivali, Ljubisavljević je tražio da ode, ali smo mi već našli zamenu za njega. Prelazni rok je živa stvar, promene u igračkom kadru se često neminovne."

Mnogi su tražili Kabića

Prelazak Uroša Kabića u Crvenu zvezdu stigao je u nevreme za Vojvodinu jer je on bio jedan od startera.

"Dugo se već govorilo da može da ode, bilo je interesovanja iz inostranstva, Bolonja, Lacio, pa smo nekako i planirali da može da nas napusti... Pojavila se Crvena zvezda i završila transfer", kaže Batak.

Stefan Vukić, Asmir Kajević, Đorđe Crnomarković, Andrija Radulolović su adekvatne zamene.

"Sve su to dokazani igrači, samo je problem što sem Crnomarkovića ostali zaostaju u radu. Radulović je poslednji stigao i nije na 100 odsto, Kajević je imao povredu zadnje lože i preskočio je jedan period rada, Vukić je isto bio van stroja i kao što sam već rekao vraća se i redovan rad. Mi ne želimo da gomilamo igrače, klupska filozifija se zasniva na protežiranju igrača iz naše škole. Šta nam nedostaje? Sada gledamo da pojačamo bekovske pozicije..."

Mozzart Bet Superliga startuje narednog vikenda, ambicije Vojvodine se ne menjaju.

"Težimo evropskoj pozicji, odnosno četvrtom mestu. Imamo jedan konkurentan sastav, šansu će dobijati i mlađi igrači da se dokažu, nametnu. Amplituda sa njima je uvek izražena od dobrog do greške, nadam se samo da ćemo od starta krenuti dorbim putem u Superligi", zaključio je Batak.