Vesti iz fudbala

Veljko Simić stigao u Omoniju da vrati titulu prvaka Kipra

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.07.2023 16:28
Veljko Simić stigao u Omoniju da vrati titulu prvaka Kipra TV Arena sport

Vojvodina se pre dva dana zahvalila Veljku Simiću na svemu što je pružio klubu u protekle dve i po godine a Zvezdin đak je danas stigao u Nikoziju i potpisao je dvogodišnji ugovor sa Omonijom,  kiparskim osvajačem kupa.

Trener Sofronis Avgusti je insistirao na profilu igrača kakav je Simić, koji je posle odličinih igara ove sezone debitovao i za A selekciju Srbije. Ugovor je potpisan na dve godine, uz opciju produženja za još jednu, a glavni cilj ekipe iz Nikozije je da povrati titulu prvaka Kipra koja dve godine ne stanuje u ovom klubu. Omonija je 21 put bila šampion svoje zemlje.

Simić, koji je ugovor potpisao u društvu menađžera Bojana Ostojića (Seven stars), imaće i jedno poznato lice u klubu, bivšeg štopera Partizana Nemanje Miletića koji je stigao u klub prošlog leta. Omonija uskoro kreće sa kvalifikacijama za Ligu Konferencija i igraće u drugom kolu sa azerbejdžanskom Gabalom.

Simić je na 99 mečeva postigao 23 gola, uz 10 asistencija za Vojvodinu, a u karijeri je igrao za Crvenu zvezdu, Bazel, Domžale, Kjaso, Vintertur, Zemun.