Vesti iz fudbala

Veljko Simić izabrao Nikoziju pre Banovog brda: Bivši fudbaler Zvezde nastavlja karijeru u Omoniji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.07.2023 21:55
Veljko Simić izabrao Nikoziju pre Banovog brda: Bivši fudbaler Zvezde nastavlja karijeru u Omoniji MN Press

Doskorašnji fudbaler Vojvodine Veljko Simić dogovorio je saradnju sa kipranskom Omonijom i od naredne sezone nosiće dres kluba iz Nikozije, preneli su tamošnji mediji.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, koji igra na poziciji krila, bio je velika želja Čukaričkog ovog leta, ali je ipak odlučio da nakon deset godina napusti Srbiju i potraži inostran angažman. A, odluka je pala na jednog od najpoznatijih klubova sa Kipra. On se obavezao na dvogodišnju saradnju uz opciju produženja na još jednu sezonu, a sami detalji ugovora kao i plata fudbalera, nisu obelodanjeni.

Pre Vojvodine, u kojoj je sakupio 99 nastupa uz 23 gola i 10 asistencija, Simić je bio član Crvene zvezde, gde je osvojio tri titule, a pod komandom Vladana Milojevića igrao je i u Ligi šampiona. Posle toga usledio je poziv Vojvodine, gde se odlično snalazio u veznom redu, a dobre partije u novosadskom klubu, zavrednele su poštovanje nekoliko domaćih timova, najviše "brđana", ali je poziv kipranskog velikana, na kraju, ipak presudio.

On će tako posle Bazela i 2014. godine ponovo zaigrati u inostranstvu, ne računajući kratke pozajmice u Domžaleu, Kjasu i Vinterturu.