Superliga Srbije

Radoslav Batak pred "tropski duel" protiv APOELA: Veliki izazov za nas, bićemo hrabri

komentari (0)

Izvor: Tanjug

26.07.2023 18:15
Radoslav Batak pred "tropski duel" protiv APOELA: Veliki izazov za nas, bićemo hrabri MN Press

Trener fudbalera Vojvodine Radoslav Batak govorio je na konferenciji za medije u Nikoziji pred prvu utakmicu kvalifikacija za Ligu konferencija sa kipranskim APOEL-om.

"Igramo protiv kvalitetne ekipe, koja ima iskustva u kvalifikacijama i evropskim kupovima, imaju budžet tri ili četiri puta veći od našeg, ali jedva čekamo meč", rekao je trener Novosađana i dodao:

"Mnogo zavisi od sutrašnje utakmice, to je za nas veliki izazov, velika šansa. Bitno je da budemo hrabri, disciplinovani, da se ne uplašimo, da imamo dobar ulazak u utakmicu, prvih 20-25 minuta, što zbog značaja meča, što zbog vremenskih uslova koji su teži negi kod nas", istakao je Batak.

Prema prognozi temperatura će tokom meča biti iznad 30 stepeni, što će svakako uticati na igrače.

"Prethodnih dana u Novom Sadu, po povratku sa Pohorja, imali smo slične uslove i verujem da će nam to pomoći", dodao je trener Novosađana.

Batak ne može da računa na povređene Filipa Malbašića i Asmira Kajevića, koji nisu ni doputovali na Kipar, a pod znakom pitanja su Stefan Vukić i Andrija Radulović.

"Čeka nas teških 90 minuta, svih pet izmena, potrebni su nam maksimalno spremni igrači. Sutra jeste samo prvo poluvreme, ali izuzetno je važno da bismo u što boljoj poziciji dočekali revanš u Novom Sadu", jasan je Batak, koji nije hteo da poredi da li bi bilo lakše ili teže da je trener Kiprana ostao Vladan Milojević, koga je nasledio Rikardo Sa Pinto.

Prvotimac Vojvodine Nikola Čumić rekao je da se ekipa dugo spremala za ovaj meč.

"Svesni smo da nas čeka kvalitetna ekipa sa kvalitetnim individualcima. Poštujemo ih, ali želimo da im se suptostavimo. Sutra je prvo poluvreme, nadam se dobroj partiji i pozitivnom rezultatu, pa da u revanšu pred našim navijačima izborimo plasman u treće kolo kvalifikacija", poručio je Čumić.

Pobednik duela između Vojvodine i APOELA igraće u trećek kolu sa boljim iz dvomeča Vorskla Poltava (Ukrajina) - Dila Gori (Gruzija).