Superliga Srbije

Buran remi u Lučanima: Marko Mirić anulirao lep pogodak Mamadua Traorea

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.02.2023 17:53
Buran remi u Lučanima: Marko Mirić anulirao lep pogodak Mamadua Traorea MN Press

Buran remi u Lučanima! Mladost i Vojvodina odigrali su veoma intenzivan susret, dinamičan, ofanzivan,  koji je posle 90 minuta završen poštenim remijem 1:1 (0:1). Vodili su gosti iz Novog sada lepim pogotkom Mamadua Traorea koji je anulirao iskusni Marko Mirić u finišu meča. 

Prvi deo meča protekao je u znaku štopera Vojvodine Mamadua Traorea. Ne samo što je u dva navrata sprečio domaina da zatresu mrežu, već je u 34. minutu postigao prvenac u dresu Novosađana u stilu rasnog strelca. Štoper Uroš Vitas mu je spustio loptu glavom na nekih 14 metara, a defanzivac je levicom poslao u sam donji ugao.

Napadala je Mladost i u nastavku, vršila je veliki pritisak, ali im se mreža zatresla u 55. minutu. Čumić je poslao dobru loptu ka Veljku Simiću a ovaj je na svoj 28. rođendan poslao u mrežu. I dok su mu saigrači čestitali na golu i rođendanu, reagovala je VAR soba i posle nekoliko minuta pogodak je bio poništen zbog ofsajda.

Ipak, velika inicijativa domaćina, u čijem je napadu debitovao i napadač Vladimir Silađi, isplatila se u 78. minutu. Jojić je sjajno izveo slobodan udarac sa 17 metara, Carević je spektakularno odbranio, ali na njegovu nesreću lopta je pala pred Marka Mirića koji je lako ubacio u mrežu.

Imao je Veljko Simić dobru priliku u 82. minutu, ali ne i dobru završnicu. Gosti su u sedam minuta nadoknade pokušali da dođu do trijumfa ali na kraju se meč završio kao i onaj u Novom Sadu 1:1.

Trener gostiju Milan Rastavac žalio je za dva boda i za TV Arena sport rekao:

"Izgubili smo dva boda. Imali smo vođstvo, situaciju na terenu kakva nam je trebala. Imali smo pad u igri koji je bio prevelik. Ostalo je još mnogo da se igra, moramo da bude čvršći, jači na lopti da bismo u budućnosti smanjili loše minute".

Trener Mladosti iz Lučana Dragiša Žunić mogao je bude zadovoljan prvim prolećmnim bodom:

"Moram biti zadovoljan bodom. U uvodnom delu meča imali smo neke prilike, da smo prvi došli u vođstvo verujem da bismo pobedili. Zasluženo smo došli do izjednačenja, čestitam igračima na zalaganju".

Mozzart bet Superliga, 22. kolo

Petak

Mladost L - Vojvodina 1:1 (0:1)
/Mirić 78 - Traore 34/

Kolubara - Voždovac 18.00 (TV Arena Premium 3)

Subota

Radnički Niš - Radnik 13.00 (TV Arena sport 10)
Crvena zvezda - Čukarički 15.00 (TV Arena Premium 2)
Napredak - Novi Pazar 17.00 (TV Arena sport 10)

Nedelja

Radnički 1923 - Javor Matis 13.00 (TV Arena sport 3)
Mladost GAT - TSC 15.00 (TV Arena sport 4)
Spartak ŽK - Partizan 17.00 (TV Arena Premium 1)

 

Standings provided by Sofascore